Πρόσκληση σε πρόγραμμα κατάρτισης νέων δημοσιογράφων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πέμπτη, 12 Οκτώβριος, 2023 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσειςΕκπαίδευση

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Συμβίωση Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και το Inside Story, προσκαλούν νέες/ους δημοσιογράφους να υποβάλουν αίτηση στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Ευρωπαίων Δημοσιογράφων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα 2023-2024. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία κατάρτισης και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων νέων δημοσιογράφων που εργάζονται για ΜΜΕ με έδρα την ΕΕ σε 17 χώρες της ΕΕ, σχετικά με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις γενικά και θέματα που σχετίζονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ειδικότερα.

Δημοσιογράφοι από όλους τους τύπους μέσων ενημέρωσης (έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο) είναι ευπρόσδεκτοι να υποβάλλουν αίτηση, καθώς και άλλοι επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, όπως δημιουργοί περιεχομένου, διαχειριστές πολυμέσων και ειδικοί σε θέματα δεδομένων.

Το πρόγραμμα αποτελείται από μια τριήμερη εκπαίδευση στην Αθήνα, 27-29 Νοεμβρίου 2023 και ένα επιπλέον εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο ημερών την άνοιξη του 2024 στις Βρυξέλλες μαζί με συμμετέχοντες από άλλες 16 χώρες για 4 επιλεγμένους εξαιρετικούς συμμετέχοντες από την ενότητα της Αθήνας. Επιπλέον, επιλεγμένοι/ες δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης 2024 που λαμβάνει χώρα στο Στρασβούργο, θα έχουν τη δυνατότητα να προσκληθούν σε συνεδρίαση ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και θα παρακολουθήσουν και θα συζητήσουν τη διαδικασία σύνταξης με την ομάδα του Inside Story.

-Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 22 Οκτωβρίου 2023, η ώρα 23:00. Για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα εγγραφείτε ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Πηγή και Φωτογραφίαsymbiosis.org.gr

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.