Πρόσκληση: Προβολή ταινίας: Quo vadis, Aida? 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος, 2022 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσεις

Το Σάββατο 26.11.2022, και ώρα 18.00, στο αμφιθέατρο του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών, στην οδό Έλενας Βενιζέλου (πλησίον: Μετρό ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ), θα προβληθεί η ταινία «Quo vadis, Aida?«. Η ταινία αναφέρεται στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και είναι τραγικά επίκαιρη σήμερα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Λίγα λόγια για την ταινία: Η Άιντα εργάζεται ως διερμηνέας για τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή για τη διατήρηση της ειρήνης. Καθώς ο κλοιός πολιορκίας της πόλης σφίγγει, η Άιντα θα πρέπει να πάρει αποφάσεις ζωής και θανάτου για τον εαυτό της και την οικογένειά της.

Η παραπάνω ταινία, στην οποία απονεμήθηκε το  Ευρωπαϊκό βραβείο κοινού LUX, είχε σπουδαία πορεία σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ ήταν υποψήφια για το Όσκαρ διεθνούς ταινίας, καθώς και για BAFTA.

Στην προβολή της ταινίας, που  είναι ανοικτή για το κοινό, θα παρευρεθεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επικεφαλής του Προγράμματος Νοτιανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ, κ. Ι. Αρμακόλας, οποίος, μετά το τέλος της πολύ ενδιαφέρουσας ταινίας,  θα κάνει  μια εισήγηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα συζητήσει με το κοινό για τα τεκταινόμενα στο πολεμικό μέτωπο εκεί.

 

Με την υποστήριξη του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.