Πρόσκληση: Οι μαθητές αντιδρούν: Η κατάσταση της Ένωσης το 2023

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής σας καλεί να συντονιστείτε στη σελίδα του στο Facebook την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 και να παρακολουθήστε στην τάξη σας μαζί με τους μαθητές σας, την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

Θα μάθουμε μαζί τι έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση το χρόνο που μας πέρασε, αλλά και ποιες θα είναι η προτεραιότητες για τη χρονιά που έρχεται!

Η γνώμη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετρά!

Μετά το τέλος της ομιλίας, οι καθηγητές και οι μαθητές μπορούν να μοιραστούν μαζί μας τις εντυπώσεις και τις απόψεις τους, συμπληρώνοντας εδώ τη σχετική φόρμα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο έως τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου: https://forms.gle/ZuUL5ywCXLUF3aLL6

Για περαιτέρω πληροφορίες ή/και απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Τζίνα Αποστολάκη, στο τηλέφωνο: 210 72 57 112, ή στο e-mail: [email protected].

Σας περιμένουμε όλες και όλους στο ραντεβού μας με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

 

Σχετικά με την Ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης.

Όπως κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εκφωνήσει ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ομιλία αυτή θα προβεί σε απολογισμό των μέχρι εκείνη τη στιγμή επιτευγμάτων και θα παρουσιάσει το όραμά της για το μέλλον.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση στην ολομέλεια. Αυτό θα αποτελέσει το έναυσμα για την έναρξη του διαλόγου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο και την εκπόνηση του προγράμματος εργασίας της Επιτροπής για το 2024. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα εκφωνήσει την τρίτη ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης στις 13 Σεπτεμβρίου 2023.

Πηγήec.europa.eu

 

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται, εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες γι’ αυτές.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.