Πρόσκληση: Η κατάσταση της Ένωσης το 2022

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) σας καλεί να συντονιστείτε στη σελίδα του στο Facebook την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10:00 και να παρακολουθήστε την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

Θα μάθουμε μαζί τι έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση το χρόνο που μας πέρασε, αλλά και ποιες θα είναι η προτεραιότητες για τη χρονιά που έρχεται!

Η γνώμη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετρά!

Μετά το τέλος της ομιλίας, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις και τις απόψεις σας, συμπληρώνατε εδώ τη σχετική φόρμα.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή απορίες, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο: [email protected].

Σας περιμένουμε όλες και όλους στο ραντεβού μας με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

 

Σχετικά με την Ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης

Όπως κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εκφωνήσει ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ομιλία αυτή θα προβεί σε απολογισμό των μέχρι εκείνη τη στιγμή επιτευγμάτων και θα παρουσιάσει το όραμά της για το μέλλον.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση στην ολομέλεια. Αυτό θα αποτελέσει το έναυσμα για την έναρξη του διαλόγου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο και την εκπόνηση του προγράμματος εργασίας της Επιτροπής για το 2023. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα εκφωνήσει την τρίτη ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης στις 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Εμβληματικές πρωτοβουλίες της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν

Τον Δεκέμβριο του 2019 η Επιτροπή φον ντερ Λάιεν χάραξε μια νέα και φιλόδοξη πορεία προς μια πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και πιο δίκαιη Ευρωπαϊκή Ένωση. Διατήρησε την πορεία της, ανταποκρίθηκε και στις έξι πρωταρχικές φιλοδοξίες, ενώ παράλληλα διαχειρίστηκε δύο πρωτοφανείς κρίσεις — την πανδημία του κορονοϊού και τον αδικαιολόγητο και απρόκλητο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιδείξει αταλάντευτη στήριξη προς την Ουκρανία και έχει επιβάλει πρωτόγνωρες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, προκειμένου να μειώσει την ικανότητά της να διεξάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σχέδιο για τη σταδιακή κατάργηση των ρωσικών ορυκτών καυσίμων, με την ονομασία REPowerEU. Το εν λόγω σχέδιο συμβάλλει στην περαιτέρω επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, μέσω μαζικών επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Επιτροπή έχει υποβάλει φιλόδοξες δράσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την επένδυση σε πράσινες τεχνολογίες και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Προκειμένου να προωθήσει την ψηφιακή δεκαετία της Ευρώπης, η Επιτροπή συμβάλλει στη θέσπιση κανόνων που θα διαμορφώσουν την ψηφιακή εποχή πέρα από τα σύνορά μας, με βάση ασφαλή και αξιόπιστη τεχνολογία.

Η Επιτροπή συντόνισε την αντίδραση της ΕΕ στην πανδημία COVID-19, διασφαλίζοντας την πρόσβαση όλων των Ευρωπαίων σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια και διατηρώντας την ελεύθερη κυκλοφορία, καθώς και καλύτερη ετοιμότητα για μελλοντικές πανδημίες.

Το NextGenerationEU, το σχέδιο ανάκαμψης της Ευρώπης, έδωσε σε οικογένειες, επιχειρήσεις και επενδυτές στην ΕΕ νέα εμπιστοσύνη στο μέλλον, απελευθερώνοντας πρωτοφανείς επενδύσεις, για τον εκσυγχρονισμό των οικονομιών μας μετά την πανδημία.

 

Πηγήstate-of-the-union.ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.