Πρόσκληση για συμμετοχή στο διαγωνισμό ClimateLaunchpad 2016

Πέμπτη, 7 Απρίλιος, 2016 | ΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

index1Επίσημη Έναρξη του διαγωνισμού ClimateLaunchpad 2016

 Μαθητές, φοιτητές, νέες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, ερευνητές καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης

 

Η πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών Chysalis LEAP, αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Ελλάδα και Κύπρο, ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του διαγωνισμού και του προγράμματός της για το 2016-2017. Μαθητές, φοιτητές, νέες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, ερευνητές και όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης (cleantech), μέχρι τις 31 Μαΐου, 2016 μέσω της ιστοσελίδας της Chrysalis LEAP.

Ο διαγωνισμός ClimateLaunchpad διεξάγεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή, και έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες (μέχρι 10) που θα επιλεγούν μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων, θα περάσουν από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” και μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια που επικεντρώνονται στο να προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες για τους τελικούς της κάθε χώρας. Εκεί θα παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο μπροστά από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου. Οι τρεις κορυφαίοι φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον ευρωπαϊκό τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Ταλίν της Εσθονίας. Εκεί θα επιλεγούν περισσότερες από 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των clean tech startups καθώς και πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Ο διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση του δωδεκάμηνου προγράμματος της Chrysalis LEAP για τη χρονιά 2016-17, με σκοπό την εκπαίδευση και εμπορευματοποίηση των πιο υποσχόμενων πράσινων ιδεών στην Ελλάδα. Θα υπάρξουν ακόμα δύο στάδια εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω το επιχειρηματικό τους μοντέλο και θα είναι έτοιμοι να το παρουσιάσουν σε επενδυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στα στάδια 2 και 3 θα έχουν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν σε προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες:

H Chrysalis LEAP (Launching Entrepreneurship Acceleration Platform) είναι ο οργανισμός που εκπαιδεύει νεοφυείς εταιρείες παρέχοντάς τους τα αναγκαία εργαλεία και δεξιότητες για να μετατρέψουν τις ιδέες τους στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και της αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών σε σταθερές, αναπτυσσόμενες και εμπορικές επιχειρηματικές ιδέες.

Το ClimateLaunchpad είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC το οποίο είναι η κύρια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή. Είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος και ιδιωτικός καινοτόμος συνεταιρισμός της Ευρώπης που επικεντρώνεται στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Το Climate-KIC αποτελείται από ένα διεθνές δίκτυο εταιρειών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αλλά και του δημόσιου τομέα.

Το Climate-KIC είναι μια από τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), το ευρωπαϊκό όργανο υπεύθυνο για τη δημιουργία βιώσιμης ευρωπαϊκής ανάπτυξης που παράλληλα ασχολείται και με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας.

 

Magda Karamanoglou

Action Global Communications Hellas

15A Xenofontos Street, Syntagma, 10557, Athens, Greece 

T: +30 210 7240160

F: +30 210 7223417

E: [email protected]

Visit: www.actionprgroup.com

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.