Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής σχολείων σε προσομοίωση οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Athens EU Model Junior

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής ενοποίησης και Πολιτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) προγραμματίζουν τη διοργάνωση προσομοίωσης οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου. Η προσομοίωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ στον τομέα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2018. 

Στόχος της προσομοίωσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εφεξής ΕΕ) και τη διαχείριση επίκαιρων προβλημάτων.

Η προσομοίωση θα αφορά στις εργασίες δύο οργάνων της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα την προσφυγική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούμε 25 σχολεία από όλη την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν με τέσσερις (4) μαθητές της Α’ ή Β’ Λυκείου το καθένα  (σύνολο 100 μαθητές). Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν να υποδυθούν το ρόλο αξιωματούχων της Ένωσης (Επιτρόπων) ή Υπουργών των Εξωτερικών των κρατών-μελών ή άλλους ρόλους, συμβούλων των Υπουργών Εξωτερικών, αντιπροέδρων, δημοσιογράφων, και άλλων φορέων που εμπλέκονται στην προσφυγική κρίση, όπως ο Επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγές (UNHCR) και μη κυβερνητικές οργανώσεις (Γιατροί χωρίς Σύνορα, Διεθνής Αμνηστία, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός. Κάθε σχολείο δύναται να συμμετάσχει με έναν (1) υπεύθυνο καθηγητή και τέσσερις (4) μαθητές που θα αναλάβουν τους προαναφερθέντες ρόλους. Η συνεδρίαση των οργάνων της EE κατευθύνεται από ομάδα συντονιστών που ορίζεται από τους διοργανωτές και αναλαμβάνει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της προσομοίωσης.

Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον συμμετοχής του σχολείου σας στην προσομοίωση, παρακαλούμε όπως αποστείλετε έως τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 συμπληρωμένη την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο fax 210 7257114 ή στο e-mail [email protected] . Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Όλα τα έξοδα συμμετοχής στο πρόγραμμα αυτό όπως η μετακίνηση διαμονή στην Αθήνα για καθηγητές και μαθητές καλύπτονται από τους διοργανωτές.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειαστείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κα Ελισάβετ Φωκά, Επικεφαλής του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ στο [email protected]  2107257110.

Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ

 

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.