Πρόσφυγες: Τρόποι αποκλιμάκωσης της έντασης στο Λίβανο

Δευτέρα, 3 Οκτώβριος, 2016 | Πολυμέσα


Με τους καταυλισμούς να είναι ασφυκτικά γεμάτοι με πρόσφυγες που δραπέτευσαν από τον πόλεμο στη Συρία και τα προγράμματα επανεγκατάστασης να αργούν να μπουν σε εφαρμογή, ο Claude Moraes κάνει έκκληση για συντονισμένες ενέργειες για τη στήριξη του Λίβανου.

Εκπρόσωποι της επιτροπής LIBE του ΕΚ επισκέφθηκαν το Λίβανο αυτή την εβδομάδα για να δουν πως τα πάει αυτή η μικρή χώρα της Ανατολικής Μεσογείου με τον τεράστιο αριθμό προσφύγων από τη Συρία. Συνάντησαν τον Λιβανέζο υπουργό επικεφαλής της διαχείρισης της κρίσης την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και φυσικά πρόσφυγες. Είναι μια ακραία κατάσταση. 1,5 εκ. πρόσφυγες έχουν συρρεύσει από τη Συρία. Προϋπήρχαν ήδη Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Υπάρχουν προβλήματα ενσωμάτωσης στο Λίβανο. Πρέπει να δούμε αν χρειάζεται μόνο οικονομική ενίσχυση ή αν πρέπει να αυξηθεί η μετεγκατάσταση των προσφύγων.

Αλλιώς θα έχουμε μεγάλα προβλήματα. Μοίρασμα των ευθυνών, μέθοδος διανομής καλύτερη πολιτική μετεγκατάστασης, καλύτερη μετατόπιση. Γνωρίζουμε πως δεν γίνεται σωστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως για το καλό της περιοχής και του Λιβάνου πρέπει να το κάνουμε σωστά. Είναι σαφές πως πρέπει να γίνει εκεχειρία στη Συρία γιατί αυτή η συνεχή ταλαιπωρία μετατρέπεται σε έναν σχεδόν καθολικό εφιάλτη που βιώνει αυτή η μικρή χώρα, ο Λίβανος. Δεν θα δώσουμε μεγάλες υποσχέσεις αλλά θέλουμε να έχουμε σφαιρική άποψη ώστε επιστρέφοντας στην ΕΕ να έχουμε καλύτερη δέσμη πολιτικών.

Προσκαλέσαμε Λιβανέζους βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να στηρίξουν τις θέσεις τους.

Πηγή : europarltv.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.