Προσεχώς στο Στρασβούργο: από τη συνταξιοδοτική απόκλιση στα Δυτικά Βαλκάνια

Παρασκευή, 9 Ιούνιος, 2017 | Πολυμέσα

Προσεχώς στο Στρασβούργο: συνταξιοδοτική απόκλιση, ενεργειακή σήμανση, glyphosate, κλιματική αλλαγή και Δυτικά Βαλκάνια.

Οι ευρωβουλευτές θέλουν να αντιμετωπίσουν την ανισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες στην ηλικία συνταξιοδότησης. Η μέση τιμή της συνταξιοδοτικής απόκλιση των φύλων στην ΕΕ είναι περίπου 40%.

Σαφέστερα: ένα νέο σύστημα σήμανσης ενεργειακής απόδοσης για τις οικιακές συσκευέςθα τεθεί υπό ψηφοφορία στο Στρασβούργο. Η κλίμακα σήμανσης A έως G θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες κατηγορίες A +, A ++ και A +++.

Το Κοινοβούλιο θα ζητήσει εξηγήσεις από την Επιτροπή για την απόφασή της ναενεργοποιήσει ξανά τη διαδικασία αδειοδότησης της ουσίας glyphosate. Οι ειδικοί διχάζονται όσον αφορά τον αντίκτυπο που έχει το φυτοφάρμακο αυτό στην υγεία.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα θα τεθεί υπό συζήτηση. Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επίσης για τον επιμερισμό των προσπαθειών μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε νέους τομείς όπως οι μεταφορές ή η γεωργία.

Οι νομοθέτες καλούν το Βελιγράδι, την Πρίστινα και τα Σκόπια να συνεχίσουν να αναπτύσσουν σχέσεις καλής γειτονίας, να καταπολεμήσουν τη διαφθορά και να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.