Προσεχώς στις Βρυξέλλες: από τους δασμούς αντιντάμπινγκ έως την Κούβα

Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 | Πολυμέσα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αντιμετωπίσει ποικίλα ζητήματα: από τους δασμούς αντιντάμπινγκ και την ευρωπαϊκή διαστημική στρατηγική έως την πρώτη συμφωνία συνεργασίας με την Κούβα και πολλά περισσότερα.

Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν για έναν νέο τρόπο υπολογισμού των δασμών αντιντάμπινγκ για τον καλύτερο εντοπισμό και την αποκατάσταση των στρεβλώσεων στην αγορά της ΕΕ.

Το Κοινοβούλιο εξετάζει ένα ανανεωμένο EUROPASS – την πλατφόρμα για τη μεταφόρτωση βιογραφικών – για την παροχή υπηρεσιών μάθησης, την υποστήριξη της κινητικότητας και την προώθηση της αμοιβαίας αναγνώρισης δεξιοτήτων και προσόντων.

Μέλη πέντε επιτροπών εξετάζουν τη Μαρίγια Γκαμπριέλ, την προτεινόμενη αρμόδια Επίτροπο για τη Ψηφιακή οικονομία και την Κοινωνία από τη Βουλγαρία, προκειμένου να αξιολογήσουν τις ικανότητές της για τη θέση.

Οι νομοθέτες ζητούν από την Επιτροπή την ενίσχυση των προσπαθειών για τη μέγιστη αξιοποίηση του διαστήματος για την κοινωνία και την οικονομία της ΕΕ.

Η ΕΕ ξεκινά την πρώτη της συμφωνία συνεργασίας με την Κούβα, παρέχοντας ένα πλαίσιο για πιο ουσιαστικό πολιτικό διάλογο και διμερές εμπόριο.

Πηγή: europarltv.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.