Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στην Παγκόσμια Τράπεζα 2020

Photo by Stephanie HauΗ Παγκόσμια Τράπεζα προσφέρει ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε νέα άτομα, τα οποία ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ατόμων σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες έρευνας και εργασίας που παρέχουν πρακτική εμπειρία.

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης της Παγκόσμιας Τράπεζας προσφέρει σε πτυχιούχους μια ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους καθώς και την επαγγελματική τους εμπειρία στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Η αμειβόμενη πρακτική άσκηση είναι διαθέσιμη για χειμερινό και εαρινό πρόγραμμα. Προσφέρεται σε φοιτητές, οι οποίοι έχουν την εθνικότητα των κρατών- μελών της Παγκόσμιας Τράπεζας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι προπτυχιακού πτυχίου και να είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών πλήρους φοίτησης (ακολουθώντας Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή Διδακτορικό με πρόθεση να επιστρέψουν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα με φοίτηση πλήρους απασχόλησης).

Αυτό το πρόγραμμα αναζητά υποψήφιους στους ακόλουθους τομείς: οικονομικά, χρηματοοικονομικά, ανάπτυξη ανθρώπινων πόρων (δημόσια υγεία, εκπαίδευση, διατροφή, πληθυσμός), κοινωνικές επιστήμες (ανθρωπολογία, κοινωνιολογία), γεωργία, περιβάλλον, ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα καθώς και σε άλλους σχετικούς τομείς. Εξαιρετική χρήση της αγγλικής γλώσσας είναι απαιτούμενη.

Η Τράπεζα καταβάλλει μισθό ανάλογα με τις ώρες εργασίας στους ασκούμενους, και κατά περίπτωση, παρέχει αποζημίωση για έξοδα ταξιδιού. Οι ασκούμενοι είναι υπεύθυνοι για την διαμονή τους. Οι περισσότερες θέσεις βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με ελάχιστη χρονική διάρκεια τις τέσσερις εβδομάδες.

Προθεσμίες

Καλοκαίρι (Ιούνιος- Σεπτέμβριος)

-Η περίοδος κατάθεσης δηλώσεων για το Εαρινό Πρόγραμμα είναι από 1 Δεκεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου κάθε χρόνο.

Χειμώνας (Δεκέμβριος- Μάρτιος)

-Η περίοδος κατάθεσης δηλώσεων για το Χειμερινό Πρόγραμμα είναι από 1 έως 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πηγή: Eurodesk / The World Bank

Φωτογραφία:  Stephanie Hau

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.