Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης «Ορίζοντας 2020» για την έρευνα και την καινοτομία

Τρίτη, 21 Νοέμβριος, 2017 | NEA

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσφατα τον τρόπο με τον οποίο θα δαπανήσει 30 δισ. Ευρώ από το πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020» κατά τη διάρκεια του 2018-2020, εκ των οποίων 2,7 δισ. Ευρώ για να ξεκινήσει ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας. (δες ενημερωτικό δελτίο – αγγλικά)

Ο Ορίζοντας 2020, το πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία ύψους 77 δισεκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζει την επιστημονική αριστεία στην Ευρώπη και συνέβαλε σε σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις όπως η ανακάλυψη εξωπλανήτων και βαρυτικών κυμάτων. Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, η Επιτροπή θα επιδιώξει μεγαλύτερο αντίκτυπο της χρηματοδότησης της έρευνας, εστιάζοντας σε λιγότερα αλλά κρίσιμα θέματα, όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια, το κλίμα, η καθαρή ενέργεια και η ψηφιακή οικονομία. Το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» θα είναι επίσης περισσότερο προσανατολισμένο προς την προώθηση καινοτομιών, καινοτομίας δημιουργίας αγορών.

Το πρόγραμμα εργασίας 2018-2020 θα εστιάσει τις προσπάθειες σε λιγότερα θέματα με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς, υποστηρίζοντας άμεσα τις πολιτικές προτεραιότητες της Επιτροπής.

2,2 δισ. € θα διατεθούν για έργα καθαρής ενέργειας σε τέσσερις αλληλεξαρτώμενους τομείς: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, λύσεις ηλεκτροκινητικότητας και αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων 200 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της ανάπτυξης και παραγωγής στην Ευρώπη των επόμενων γενεών ηλεκτρικών στηλών.

Ενημερωτικό δελτίο για την Ελλάδα παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με την έρευνα και πρόσφατες επιτυχίες, είναι επίσης διαθέσιμα (αγγλικά): ec.europa.eu

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.