Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Flex 2023-2024

Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος, 2022 | NEAΒραβείαΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

Το πρόγραμμα FLEX δίνει την ευκαιρία σε Έλληνες/ίδες μαθητές/τριες που φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου να λάβουν υποτροφίες για να ζήσουν στις ΗΠΑ για ένα χρόνο και να φοιτήσουν σε Αμερικάνικα σχολεία εκεί. Οι μαθητές/τριες επιλέγονται μέσω ενός αξιοκρατικού διαγωνισμού χωρίς κόστος, που είναι ανοιχτός σε όσους/όσες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ και της Ελλάδας, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να μάθουν περισσότερα για τις ΗΠΑ και να μυήσουν τους Αμερικανούς στην χώρα καταγωγής τους.

Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι/όσες:
-Φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου ΚΑΙ έχουν ημερομηνία γέννησης 15 Ιουλίου 2005 με 15 Ιουλίου 2008.

-Είναι εγγεγραμμένοι σε σχολείο Β’ βάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Μιλάνε αγγλικά.
-Έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του 13,1/20.
-Είναι Έλληνες πολίτες και δικαιούνται διεθνές διαβατήριο. Πληρούν τις προϋποθέσεις για χορήγηση βίζα για τις Η.Π.Α.

Αιτήσεις ηλεκτρονικά στο: ais.americancouncils.org/flex

Τρόπος συμμετοχής στο διαγωνισμό FLEX 2023-2024

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όσους/όσες πληρούν τα κριτήρια και αποτελείται από 3 διαδικτυακές φάσεις.

Φάση 1 (Round 1): Συμπλήρωση αίτησης από 1 Σεπτεμβρίου εως 13 Οκτωβρίου 2022 στο ais.americancouncils.org/flex. Περιλαμβάνει απάντηση σε 3 ερωτήσεις/εκθέσεις και πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών από την εκκίνησή της.

Φάση 2 (Round 2): Εντός 24 ωρών ΟΛΟΙ οι μαθητές λαμβάνουν το email με το link για το τεστ Αγγλικών. Το link παραμένει ενεργό για 72 ώρες και το τεστ είναι ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΟ και συμπληρώνεται μέσα σε 15 ΛΕΠΤΑ απ΄τη στιγμή που θα το ενεργοποίήσετε.

Φάση 3 (Round 3): Μόνο οι μαθητές που θα επιλέγουν μετά το πέρας της 2ης φάσης, θα προσκληθούν στην τελευταία φάση που περιλαμβάνει ένα πιο αναλυτικό τεστ Αγγλικών, προσωπική συνέντευξη, τρεις ακόμα εκθέσεις και τη συμπλήρωση της επίσημης αίτησης του προγράμματος.

Οδηγίες βήμα – βήμα για την αίτηση FLEX 2023-2024

– Πηγαίνετε στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΛΙΝΚ.

– Δημιουργήστε λογαριασμό (create account) βάζοντας ένα έγκυρο email και περιμένετε email επιβεβαίωσης. Είναι καλό να δημιουργήσετε λογαριασμό με τα στοιχεία του μαθητή και όχι του γονέα. Σημείωση: Αν δε βρίσκετε το email, θυμηθείτε να τσεκάρετε και το φάκελο των ανεπιθύμητων (spam folder).

-Τι θα χρειαστείτε για την αίτηση; Θα χρειαστείτε ένα έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο -από την πλευρά που φαίνεται η ημ/νία γέννησης- ή πιστοποιητικό γέννησης), μία φωτογραφία του προσώπου σας που μπορεί να τραβηχτεί επί τόπου από το κινητό σαν selfie και την απάντηση στις τρεις εκθέσεις. Βεβαιωθείτε πως αποθηκεύετε συνέχεια την αίτησή σας (save changes) και πως ονομάζεται τα αρχεία που ανεβάζεται στην αίτηση με ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.

– Ξεκινήστε την αίτησή σας. ΕΧΕΤΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ να υποβάλετε την αίτηση από την ημέρα που ξεκινάτε την αίτηση (πατώντας το κουμπί “start”) και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να την υποβάλετε έως 13 Οκτωβρίου 2022 (αν η 10ήμερη προθεσμία βάσει της έναρξης της συμπλήρωσης είναι μεταγενέστερη της 13ης Οκτωβρίου, τότε η προθεσμία είναι η 13η Οκτωβρίου και όχι αργότερα). Σημείωση: Η αίτηση αποτελείται από 12 στάδια συμπεριλαμβανομένων και τριών εκθέσεων. Θυμηθείτε να αποθηκεύετε το κάθε στάδιο πατώντας ‘SAVE CHANGES’ πριν προχωρήσετε στο επόμενο. Πρέπει να συμπληρώσετε ΟΛΑ τα στάδια για να είναι η αίτηση ολοκληρωμένη και να πατήσετε SUBMIT.

– Αφού ολοκληρώσετε την αρχική αίτηση θα λάβετε μέσα σε 24 ώρες ένα email με το LINK του ONLINE ΤΕΣΤ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, με τον κωδικό πρόσβασης που θα εισάγετε για να ξεκινήσετε το τεστ αλλά και με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης και υποβολής.

– Το link για το διαδικτυακό τεστ αγγλικών παραμένει ενεργό για 72 ώρες από τη στιγμή που σας έχει αποσταλεί.

– Το τεστ αγγλικών είναι διαδικτυακό και χρονομετρημένο που σημαίνει πως από τη στιγμή που θα το ξεκινήσετε (από τη στιγμή δηλαδή που θα εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης που θα σας έχουμε στείλει), ΕΧΕΤΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ.

Προσοχή: Ο κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να υποβάλει μία μόνο αίτηση. Αν κάποιος μαθητής υποβάλλει περισσότερες από μία αιτήσεις, θα ακυρωθεί η συμμετοχή του στο διαγωνισμό.

Οι μαθητές που θα περάσουν στην 3η και τελευταία φάση του διαγωνισμού (Round 3), θα ενημερωθούν σχετικά από το τοπικό γραφείο των Αμερικανικών Συμβουλίων, το Νοέμβριο. Η 3η φάση αποτελείται από προσωπική συνέντευξη, τρεις ακόμα εκθέσεις, ένα τυποποιημένο τεστ αγγλικών και την πλήρη αίτηση του προγράμματος.

 

Πηγή και Φωτογραφίαgreece.americancouncils.org

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.