Πρακτική Άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

2Η πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το ξεκίνημα της καριέρας, προσφέρει μια εκ των έσω ματιά στον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.

Όσοι κάνουν πρακτική στο ΕΚ έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ανθρώπους από όλη την Ευρώπη, να κάνουν φιλίες αλλά και νέες επαγγελματικές διασυνδέσεις. Επιπλέον, έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν πρακτική εμπειρία σε τομείς όπως η επικοινωνία, η χάραξη πολιτικής, η μετάφραση και η διοίκηση. Η πρακτική μπορεί ακόμα να αποτελέσει το εναρκτήριο βήμα για μια καριέρα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το Κοινοβούλιο προσφέρει διάφορες ευκαιρίες για πρακτική άσκηση, είτε σε θέσεις γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν αποφοίτους πανεπιστημίου είτε σε πιο εξειδικευμένες θέσεις για δημοσιογράφους και μεταφραστές. Οι περισσότερες θέσεις πρακτικής διαρκούν 5 μήνες, ενώ οι θέσεις στον τομέα της μετάφρασης 3 μήνες. Όλες οι θέσεις πρακτικής είναι έμμισθες. Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για φοιτητές που βρισκόνται σε προπτυχιακό επίπεδο.

Οι αιτήσεις που αφορούν αποφοίτους πανεπιστημίου έχουν ξεκινήσει να γίνονται δεκτές από τις 15 Αυγούστου και θα συνεχίσουν μέχρι τα μεσάνυχτα της 15ης Οκτωβρίου. Η έναρξη αυτών των θέσεων θα γίνει την 1η Μαρτίου 2017.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.