Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros (21-25/09/2016)

Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος, 2016 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

festival-picΤο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros διεξήχθη για ένατη χρονιά στην Ερμούπολη Σύρου από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, κύριος Α. Περουλάκης, απηύθυνε χαιρετισμό τη Δευτέρα 19/09 στη προ-φεστιβαλική εκδήλωση στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών όπου τόνισε ότι «η Δημιουργική Ελλάδα είναι εδώ, είναι το Animasyros, και είναι η λύση στην κρίση! Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και θα είναι στο πλευρό των δημιουργών και του πολιτισμού γενικότερα!»

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ η Άννα Ευσταθίου, Υπεύθυνη Τύπου και Digital Leader της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, εκφώνησε ομιλία με θέμα «Ένας νέος γενναίος ψηφιακός κόσμος!»

Με την άνοδο της ψηφιακής τεχνολογίας, ο οπτικοακουστικός τομέας μεταμορφώνεται! Αυτό πάλι δημιουργεί πρόσθετα θέματα, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, η εξασφάλιση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για ένα σχετικά νέο και μεταβαλλόμενο τομέα αλλά και η εξασφάλιση της σωστής διανομής των έργων αυτών. Με μια σειρά πρωτοβουλιών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται δίπλα στον κλάδο για να υποστηρίξει πρωτοβουλίες με πραγματικό αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη, από την στήριξη μεμονωμένων έργων έως την προώθηση πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων και άλλων που προωθούν τη διεθνή συνεργασία στον τομέα αυτό και στηρίζουν τους νέους δημιουργούς σε κάθε τους βήμα!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς. Ξεκίνησε το 2008 κι έκτοτε πραγματοποιείται ετησίως στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη.

Περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, το εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο και λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην επιβλητική Πλατεία Μιαούλη και αλλού, προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχει η Άννα Ευσταθίου, Υπεύθυνη Τύπου και Digital Leader της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, η οποία θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο » Ένας μεγάλος γενναίος ψηφιακός κόσμος!» στο πλαίσιο της «Αγορά» που διοργανώνεται για 2η χρονιά.

Το νέο αυτό τμήμα του φεστιβάλ στοχεύει να αποτελέσει ένα πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και δημιουργίας συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ επαγγελματιών κινουμένων σχεδίων.

Πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.