Πραγματικότητα ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου χάρη στην πολιτική συνοχής

Τετάρτη, 18 Απρίλιος, 2018 | NEA

Το Ταμείο Συνοχής επένδυσε 293 εκατ. ευρώ στον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου στη Δυτική Ελλάδα. Ο νέος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος εντάσσεται στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (TEN-T), θα προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια.

Η Eπίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Κορίνα Κρέτσου, δήλωσε: «Είμαι υπερήφανη που τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής συνετέλεσαν στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Επίσης, με την ολοκλήρωση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων γύρω από την Πάτρα, την πρωτεύουσα της περιφέρειας και τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη, η περιφέρεια αποκτά νέες οικονομικές ευκαιρίες, καθώς και καλύτερες συνδέσεις μεταφορών, όχι μόνο μέσα στη χώρα, αλλά και με τα γειτονικά κράτη μέλη».

Το έργο που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ περιλαμβάνει και όλες τις απαραίτητες υποδομές που συνδέονται με αυτό, όπως είναι οι γέφυρες και οι υπόγειες διαβάσεις, καθώς και παράλληλα έργα κατασκευής ή βελτίωσης 130 χλμ. χωματόδρομων που διευκολύνουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο από κατοικημένες ή αγροτικές περιοχές.

 

H ανακοίνωση στον ιστότοπο της ΕΕ (Press Announcement in English)

 

πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.