Πως λειτουργεί η δημοκρατία στο Ευρωκοινοβούλιο;

Τρίτη, 8 Ιανουάριος, 2019 | Ευρωεκλογές 2019Πολυμέσα

 

Κύρια σημεία που πρέπει να θυμόμαστε για τις Ευρωεκλογές που έρχονται:

-Η συμμετοχή σας στις ευρωπαϊκές εκλογές σας δίνει ουσιαστικό δικαίωμα λόγου στην κατεύθυνση που θα πάρει η ΕΕ κατά τα επόμενα πέντε έτη σε τομείς όπως το διεθνές εμπόριο, η ασφάλεια, η προστασία των καταναλωτών, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η οικονομική ανάπτυξη. Οι ευρωβουλευτές δεν διαμορφώνουν και αποφασίζουν απλά σχετικά με νέα νομοθεσία, ελέγχουν επίσης τα άλλα όργανα της ΕΕ.

-Η ψήφος σας δίνει επιπλέον δικαίωμα λόγου σχετικά με τις πολιτικές που διαμορφώνουν την καθημερινή μας ζωή. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα όσα έχει η ΕΕ για σας και την περιοχή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://what-europe-does-for-me.eu/

-Η Ευρώπη ανήκει σε όλους μας και η ψήφος μας συνιστά βασική συνεισφορά στην ευρωπαϊκή δημοκρατία. Κάντε την εγγραφή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο αυτήτηφοράψηφίζω.eu για να γίνετε κι εσείς μέρος της πανευρωπαϊκής εκστρατείας για τις ευρωπαϊκές εκλογές και καλέστε τους φίλους και την οικογένειά σας να κάνουν το ίδιο.

-Tο Υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με πρακτικά ζητήματα (π.χ. εκλογικά κέντρα) και εθνικούς κανόνες ψηφοφορίες. Πατήστε εδώ για να μάθετε που ψηφίζετε και πατήστε εδώ για γενικές πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία που ακολουθείται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτή την φορά ψηφίζουμε όλοι για την δική μας Ευρώπη!

 

Πηγές: europarl.europa.eu, Υπουργείο Εσωτερικών 

 

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.