Πολιτική συνοχής της ΕΕ: Δυνατότητα επιμόρφωσης για φοιτητές δημοσιογραφίας και νέους δημοσιογράφους

Τρίτη, 18 Απρίλιος, 2023 | NEAΕκπαίδευση

Σπουδάζετε δημοσιογραφία; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προκηρύξει πρόσκληση για φοιτητές/-ριες δημοσιογραφίας και νέους/-ες δημοσιογράφους στο πλαίσιο του προγράμματος Youth Regions, το οποίο διοργανώνεται για έβδομη φορά.

Θα επιλεγούν 37 φοιτητές/-ριες δημοσιογραφίας και νέοι/-ες δημοσιογράφοι, οι οποίοι τον Οκτώβριο θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για μια εβδομάδα. Εκεί θα παρακολουθήσουν επιμορφώσεις, θα λάβουν καθοδήγηση από έμπειρους δημοσιογράφους και θα συνεργαστούν μαζί τους στην αίθουσα σύνταξης, ενώ θα επισκεφτούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, καθώς και ΜΜΕ.

Δεκτές γίνονται υποψηφιότητες σε τρεις κατηγορίες (γενική, φωτορεπορτάζ και βίντεο) από κράτη μέλη της ΕΕ, γειτονικές χώρες και υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Όσοι και όσες επιλεγούν θα συμμετάσχουν και στον διαγωνισμό για το βραβείο νέων δημοσιογράφων Megalizzi – Niedzielski, το οποίο θα απονεμηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2023. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καλύψει όλα τα έξοδα συμμετοχής των υποψηφίων στο πρόγραμμα.

Το Youth4Regions είναι ένα πρόγραμμα της Επιτροπής που βοηθάει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες δημοσιογραφίας καθώς και τους νέους και τις νέες δημοσιογράφους να ανακαλύψουν τι κάνει η ΕΕ στην περιφέρειά τους. Πάνω από 170 άτομα από όλη την Ευρώπη έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα από το 2017 που ξεκίνησε μέχρι σήμερα.

Το έντυπο της αίτησης και οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα του προγράμματος ως τις 10 Ιουλίου.

 

Πηγήgreece.representation.ec.europa.eu

ΦωτογραφίαMarkus Winkler on Unsplash

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.