Παρουσίαση του ιστότοπου του Κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα των εκλογών

Πέμπτη, 11 Απρίλιος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2024

 

Νέος, χρηστικός ιστότοπος με τα αποτελέσματα των παλιότερων και των επερχόμενων Ευρωπαϊκών Εκλογών σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Το https://ekloges-apotelesmata.eu/θα ανανεώνεται συνεχώς το βράδυ των εκλογών στις 26 Μαΐου με συνολικά αποτελέσματα από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, συμπεριλαμβανομένων αναλύσεων ανά χώρα, αμέσως μόλις γίνονται γνωστές λεπτομέρειες από τις εθνικές αρχές.

Το παρελθόν των Ευρωπαϊκών Εκλογών

Ο ιστότοπος περιέχει στοιχεία για τις συνθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1984, ανάλυση βάσει εθνικών κομμάτων και πολιτικών ομάδων από το 1979 και όλα τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο από το 2009. Παρέχει επίσης πληροφορίες για τις τάσεις των εκλογών, για παράδειγμα όσον αφορά τη συμμετοχή ανά φύλο.

Ένας δυναμικός και διαδραστικός ιστότοπος

– Παρέχεται εργαλείο σύγκρισης δεδομένων μεταξύ διαφορετικών εκλογικών αναμετρήσεων.

– Οι χρήστες μπορούν να διερευνήσουν πιθανές μετεκλογικές συμμαχίες με το εργαλείο υπολογισμού πλειοψηφιών, όταν δημοσιοποιηθούν οι πρώτες επίσημες προβολές στις 26 Μαΐου.

– Με τη χρήση απλού εργαλείου γραφικών συστατικών («widget») οι επισκέπτες μπορούν να προσαρμόσουν τον ιστότοπο στις ανάγκες τους, το οποίο θα τους επιτρέψει επίσης να δημοσιεύσουν αποτελέσματα παλιότερων αναμετρήσεων στο δικό τους ιστότοπο «ζωντανά» αποτελέσματα.

– Υπάρχει δυνατότητα «κατεβάσματος» στοιχείων σε αρχεία ανοιχτών δεδομένων (json, xml and csv) και αρχεία εικόνων (jpg and png).

Αν επιθυμείτε να ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας τα ανεπεξέργαστα δεδομένα το βράδυ των εκλογών, μπορείτε να εγγραφείτε για να λάβετε σχετικές οδηγίες και ενημερώσεις, στέλνοντας μήνυμα στο: [email protected].

Θα πραγματοποιηθούν δοκιμές στις 25 Απριλίου, 7 Μαΐου και 14 Μαΐου για να διασφαλιστεί ότι οι εξερχόμενες και εισερχόμενες επικοινωνίες καθώς και άλλες λειτουργίες λειτουργούν σωστά. Για να συμμετάσχετε στις δοκιμές, επικοινωνήστε μαζί μας στο: [email protected].

Ο φάκελος για τα ΜΜΕ παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τις εκλογές, όπως στοιχεία και αριθμούς για την εκλογική διαδικασία, για τους κορυφαίους υποψηφίους και για τα επιτεύγματα της ΕΕ. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες που ανανεώνονται τακτικά σχετικά με το Ευρωβαρόμετρο και σε χρήσιμες επαφές για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις δραστηριότητες του Κοινοβουλίου.

Πηγή: europarl.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.