Το Παρίσι ανακηρύσσεται Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2017

Τρίτη, 21 Νοέμβριος, 2017 | NEAΒραβεία

 

Το Παρίσι ανακηρύχθηκε ως η νικήτρια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας (iCapital) για το 2017. To έπαθλο των εκατομμυρίων ευρώ, που χορηγήθηκε υπό το πρόγραμμα της Ε.Ε. για την έρευνα και την καινοτομία Ορίζοντας 2020, δόθηκε στην γαλλική πρωτεύουσα για την συνεκτική της στρατηγική καινοτομίας.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, το Παρίσι έχει χτίσει περισσότερα απο 100,000 τ.μ. επωαστηρίων, και φιλοξενεί αυτή την στιγμή το παγκοσμίως μεγαλύτερο campus για νέες επιχειρήσεις (start-ups). Eπιπρόσθετα, η πόλη ξοδεύει το 5% του προυπολογισμού της για project που προτείνονται και εφαρμόζονται από πολίτες. Χάρη σ’αυτή την στραητγική, πολίτες και καινοτόμοι από τον ιδιωτικό, μη-κερδοσκοπικό και ακαδημαικό τομέα έχουμε μετατρέψει το Παρίσι σε μία πραγματικά καινοτόμα πόλη (βίντεο).

Ο διαγωνισμός έλαβε αιτήσεις από 32 πόλεις, δέκα εκ των οποίων έφτασαν στην τελική διαλογή. Οι νικητές ανακοινώθηκαν στις αρχές του Νοέμβρη του 2017 στην Διάσκεψη Διαδικτύου (Web Summit) στην Λισαββόνα. Το Τελ Αβίβ (βίντεο) και το Ταλίν (βίντεο), επιλέχθηκαν ως αναπληρωματικοί και έλαβαν και οι δύο €100,000. Το Ταλίν βραβεύτηκε για την πρωτοβουλία του να λειτουργήσει ως έδαφος δοκιμών για πιθανές τεχνολογίες μεγάλης αλλαγής. Ο δήμος στήριξε την χρήση αυτο-πλοηγούμενων αυτοκινήτων, την παράδοση πακέτων με ρομπότ καθώς και την κοινλη χρήση αυτοκινήτων. Το Ταλίν επίσης έχει εφαρμόσει ένα καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής κατοικίας, το οποίο επιτρέπει στους πολίτες της περιοχής να συνεργάζονται στένα με ξένους επιχειρηματίες.

Το Τελ Αβίβ έχει οργανώσει ένα αστικό εργαστήρι Έξυπνης Πόλης που συνδέει καινοτόμες νέες επιχειρήσεις με διαπρέπουσες επιχειρήσεις τεχνολογίας για να διευκολύνει την ανάπτυξη καινοτόμων και προηγμένων τεχνολογιών για την επίληση των αστικών προκλήσεων.

 

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.