Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για το διαγωνισμό «ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ»

Παρασκευή, 25 Ιανουάριος, 2013 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

«Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος είναι η ευκαιρία σας να παρουσιάσετε τη δική σας ιδέα για την Ευρώπη – να συμβάλετε με τον δικό σας τρόπο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Διαδραματίστε το δικό σας ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης με τον τρόπο που θέλετε!» – Martin Schulz, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας «Καρλομάγνος», το οποίο απονέμεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, στοχεύει σε προγράμματα ή έργα που πραγματοποιούνται από άτομα μεταξύ 16 και 30 ετών. Τα βραβευμένα προγράμματα ή έργα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως πρότυπα για τους νέους που ζουν στην Ευρώπη και προσφέρουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα. Δραστηριότητες  που έχουν σχέση με ανταλλαγές νέων, καλλιτεχνικά ή διαδικτυακά έργα με Ευρωπαϊκή διάσταση είναι μεταξύ των προγραμμάτων που επιλέγονται.

Στα τρία έργα ή προγράμματα που θα βραβευθούν θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα των €5.000, €3.000, και €2.000, αντίστοιχα. Οι νικητές θα προσκληθούν επίσης να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το φθινόπωρο. Οι εκπρόσωποι των εθνικών έργων ή προγραμμάτων που θα βραβευθούν, θα προσκληθούν όχι μόνο στην  τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου το Μάιο του 2013, αλλά δύο ημέρες αργότερα θα παραστούν επίσης στην τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου στο Άαχεν της Γερμανίας, σε ένα τετραήμερο ταξίδι.

Η διαδικασία για την υποβολή των προτάσεων για το φετινό διαγωνισμό Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεότητας «Καρλομάγνος» έλαβε παράταση μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2013.

Νικητές 2012

H δημοσιογραφικού χαρακτήρα ελληνική δράση «Europe on the Ground» απέσπασε το πρώτο Βραβείο Καρλομάγνος για τη Νεολαία 2012. Το δεύτερο Βραβείο απενεμήθη στο τσεχικό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus «Europe meets School», ενώ το τρίτο Βραβείο κέρδισε το ουγγρικό ντοκιμαντέρ – οδοιπορικό «Cycle Me Home.

Χρονοδιάγραμμα

Έναρξη διαγωνισμού και υποβολής αιτήσεων στο διαδίκτυο:11 Οκτωβρίου 2012

Αρχική προθεσμία για την υποβολή προτάσεων: 28 Ιανουαρίου 2013

Ισχύουσα προθεσμία για την υποβολή προτάσεων: 18 Φεβρουαρίου 2013

Επιλογή των 27 έργων από εθνικές εξεταστικές επιτροπές : έως τις 19 Μαρτίου 2013

Επιλογή των τριών βραβευμένων έργων από ευρωπαϊκή εξεταστική επιτροπή: 25 Απριλίου 2013

Τελετή απονομής στο Άαχεν: 7 Μαΐου 2013

Περισσσότερες πληροφορίες

Ιστοσελίδα Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεότητας Καρλομάγνος:
http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/index.html

Αιτήσεις συμμετοχής:
http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/introduction.html

Ανακοίνωση Τύπου για τους νικητές για το 2012:
http://www.europarl.europa.eu/news/en/pressroom/content/20120510IPR44851/html/Europe-on-the-Ground-wins-2012-European-Charlemagne-Youth-Prize

Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν:
http://www.karlspreis.de/

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.