ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος: Δημοκρατία: Γνωρίζω, Θέλω, Συμμετέχω!

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής και το Europe Direct Πελοπόννησος προσκαλεί μαθητές Λυκείου από την Αττική σε ένα διαδικτυακό συμμετοχικό εργαστήριο που διοργανώνει το υποψήφιο σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το 1o ΓΕΛ Ναυπλίου, στον πλαίσιο δράσεων για την Ημέρα της Ευρώπης, με θέμα:

«Δημοκρατία: Γνωρίζω, Θέλω, Συμμετέχω!»

Μαθητές από την Πελοπόννησο και την Αττική θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για τους λόγους, για τους οποίους θεωρούν οι συνομήλικοι τους δεν ενδιαφέρονται για τις εκλογικές διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους λόγους που προκαλούν αυτό το φαινόμενο, αλλά και τι λύσεις προτείνουν για την ενεργότερη συμμετοχή τους!

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 11:00-13:30, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ZOOM».

Οδηγίες συμμετοχής:

-Το κάθε σχολείο μπορεί να δηλώσει τον συνολικό αριθμό των μαθητών που θα το εκπροσωπήσει. Το σχολείο ορίζει έναν υπεύθυνο καθηγητή της δράσης που αποτελεί και το άτομο επικοινωνίας με τα Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής και Europe Direct Πελοπόννησος.

-Οι συμμετέχοντες μαθητές θα πρέπει να έχουν την άδεια των γονέων ή των κηδεμόνων τους για να συμμετάσχουν στη δράση.

-Οι γονείς ή κηδεμόνες συμπληρώνουν και τις δύο φόρμες που βρίσκονται συνημμένες σε αυτό το e-mail: [email protected]

1) Υπεύθυνη δήλωση γονέων για οπτικοακουστικό υλικό και

2) Υπεύθυνη Δήλωση Γονικής Συναίνεσης

Τις συμπληρώνουν και τις παραδίδουν στον υπεύθυνο καθηγητή.

-Ο υπεύθυνος καθηγητής της δράσης συμπληρώνει τη φόρμα που θα βρει παρακάτω: https://forms.gle/8YLJR4qpwL991svB8 και αποστέλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που βρίσκονται συνημμένα στο e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο e-mail: [email protected] με θέμα: EE_όνομα σχολείου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: 05 Απριλίου 2024.

Λίγα λόγια για τη δομή της δράσης:

Ο διάλογος θα διεξαχθεί με τη μορφή του συμμετοχικού εργαστηρίου (participatory workshop). Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες/ουσες είναι και οι καλεσμένοι! Οι συμμετέχοντες/ουσες θα συζητήσουν σε ομάδες επιμέρους θεματικές για το πως θα ήθελαν να δουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξελίσσεται στο μέλλον. Για απορίες ή διευκρινήσεις, ένας ερευνητής από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) θα είναι διαθέσιμος, αλλά οι ιδέες θα είναι αποκλειστικά προϊόν της ομάδας. Θα διαμορφώσουν προτάσεις και έπειτα η κάθε ομάδα θα τις παρουσιάσει στις υπόλοιπες σε ένα κοινό διαδικτυακό δωμάτιο.

Η οργανωτική ομάδα θα τις καταγράψει και μετά το πέρας των συζητήσεων, οι προτάσεις και οι ιδέες των συμμετεχόντων/ουσων θα ανέβουν ανώνυμα στις ιστοσελίδες των Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής και Europe Direct Πελοπόννησος και θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ Ευρωπαϊκό κοινό!

Μην ξεχνάτε! Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις και η κάθε άποψη έχει την αξία της για να συνδιαμορφώσει την Ευρώπη του μέλλοντος!

Για απορίες ή διευκρινήσεις, επικοινωνήστε με την κα Τζίνα Αποστολάκη, στέλνοντας e-mail στο: [email protected]  ή καλέστε στο: 210 72 57 112.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, πατήστε εδώ.

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.