Πανεπιστήμιο Κύπρου: MSc στα Συστήματα Ευφυών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Συστήματα Ευφυών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας» που προσφέρεται από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου. Οι αιτήσεις λήγουν την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00. Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, εδώ, τα μεταπτυχιακά προγράμματα αρχίζουν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα Μεταπτυχιακά του Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαθέσιμες είναι εκατό δεκαπέντε (115) θέσεις στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος και οδηγούν στην απόκτηση Μάστερ ή Διδακτορικού Διπλώματος.

Η μέγιστη διάρκεια φοίτησης είναι 8 εξάμηνα, ενώ απαιτείται επιτυχής συμπλήρωση 90-120 ECTS σε μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος.

Όταν προνοείται πρακτική άσκηση για την ολοκλήρωση προγράμματος επιπέδου Μάστερ, αυτή είναι επιπλέον της φοίτησης των 90 ή 120 ΠΜ και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος σπουδών.

Ένα ακόμη απαιτούμενο σε προπτυχιακό επίπεδο είναι η επιτυχής ολοκλήρωση διατριβής Μάστερ, εάν το πρόγραμμα απαιτεί την εκπόνηση διατριβής για την απόκτηση διπλώματος Μάστερ.

Ενδέχεται ένα από τα μαθήματα του προγράμματος να είναι προπτυχιακό μάθημα άλλου τμήματος, το οποίο αναμένεται να είναι προχωρημένου επιπέδου, και θα προσμετράται ως προς την συμπλήρωση των απαιτούμενων πιστωτικών μονάδων του μεταπτυχιακού προγράμματος.  Νοείται ότι οι Π.Μ. του κάθε μαθήματος αναγνωρίζονται μόνο μία φορά.

Σε φοιτητή/τρια που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς μαθήματα στο πλαίσιο άλλου μεταπτυχιακού προγράμματος μπορεί να αναγνωρισθούν μέχρι 24 Π.Μ., με την προϋπόθεση ότι οι μονάδες που θα αναγνωριστούν δεν αντιστοιχούν σε περισσότερα από 2 μαθήματα.

ΠΜΣ στα Συστήματα Ευφυών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας

Συγκεκριμένα, διατίθενται είκοσι (20) θέσεις για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μάστερ (M.Sc.) για «Συστήματα Ευφυών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας» (MSc in Intelligent Critical Infrastructure Systems).

Διαρκεί 3 εξάμηνα και η φοίτηση είναι Full-Time.

Γλώσσα διδασκαλίας του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού, όπως και όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ΗΜΜΥ, είναι η Αγγλική.

Υποβολή Αιτήσεων

Οι αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ και Διδακτορικού υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος online application system του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 και ώρα 12 το μεσημέρι. Αιτήσεις σε έντυπη μορφή δεν θα γίνονται δεκτές.

Δίδακτρα

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ ζητούνται €6.500 συνολικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μπορείτε να βρείτε τη γραμματεία του τμήματος στο 22 892271 και 22 892240 και στο φαξ: 22 895079 ή στο e-mail: [email protected], ή στην ιστοσελίδα http://www.ucy.ac.cy/ece/el/

Πληροφορίες δίδονται από τις Γραμματείες των Τμημάτων καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00-14:00 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν εδώ την αναλυτική προκήρυξη.

Για να επικοινωνήσετε σχετικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μάστερ (M.Sc.) για «Συστήματα Ευφυών Υποδομών Ζωτικής Σημασίας» (MSc in Intelligent Critical Infrastructure Systems) καλέστε στο 22 893460, στείλτε email στο [email protected] ή μπείτε στην ιστοσελίδα http://www.msccis.ucy.ac.cy/.

 

Πηγή και Φωτογραφίαcitycampus.gr

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.