Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου: 2 Υποτροφίες για Master και PhD

Προσφέρονται δύο (2) υποτροφίες για μεταπτυχιακές (Master) και διδακτορικές (PhD) σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου σε Έλληνες ή Κύπριους φοιτητές. Η δωρεά είναι της οικογένειας Goerge David και αξίζει £8.000. Συγκεκριμένα, καλύπτει ένα χρόνο σπουδών για μεταπτυχιακούς και τρία χρόνια για διδακτορικούς φοιτητές.

Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν τις υποτροφίες

Η υποτροφία μπορεί να προσφερθεί σε όσους έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακά (Master) ή διδακτορικά (PhD) προγράμματα του τμήματος: Edinburgh Centre for Carbon Innovation (ECCI), του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Τα προγράμματα μπορεί να είναι μερικής ή ολικής φοίτησης και να διεξάγονται κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Επίσης, θα πρέπει οι φοιτητές να είναι ελληνικής και κυπριακής εθνικότητας. Σημαντικό ακόμη θα ήταν οι υποψήφιοι να κατέχουν ή να πρόκειται να αποκτήσουν ακαδημαϊκούς τίτλους προπτυχιακού επιπέδου σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας ή αντίστοιχους τίτλους από άλλα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Δε γίνονται δεκτοί όσοι έχουν ήδη ξεκινήσει να φοιτούν σε κάποιο πρόγραμμα.

Διαθέσιμα προγράμματα master

LLM Global Environment and Climate Change LawΣτο πρόγραμμα αυτό οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα νομικά ζητήματα και τις τεχνικές σχετικά με το φυσικό περιβάλλον και τη διαχείριση φυσικών πηγών, με εστίαση στην κλιματική αλλαγή.

MSc Carbon FinanceΌσοι ολοκληρώσουν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδικεύονται στο πεδίο των χρηματοδοτήσεων και των επενδύσεων σε άνθρακα.

MSc Carbon ManagementΟι φοιτητές αυτού του προγράμματος θα αποκτήσουν γνώσεις πάνω στην κλιματική αλλαγή και στο πως αυτή σχετίζεται με την οικονομία, την πολιτική και την μετεωρολογία.

MSc Energy, Society and SustainabilityΣε αυτό το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ορθή διαχείριση ενέργειας και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

MSc Marine Systems and Policies: Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μπορούν να εξερευνήσουν ποικίλα θαλάσσια οικοσυστήματα, να ενημερωθούν για τις εντάσεις μεταξύ της προστασίας και της ανάπτυξης της θαλάσσιας ζωής καθώς και να εξετάσουν τους νόμους με σκοπό να προστατευτούν οι ακτές και οι ωκεανοί παγκοσμίως.

Προθεσμία συμμετοχής για υποτροφίες

Η προθεσμία συμμετοχής λήγει την 20η Ιουλίου του 2021. Με στόχο τη διαφάνεια της διαδικασίας, όσοι στείλουν αίτηση συμμετοχής εκπρόθεσμα, δε θα γίνουν δεκτοί.

Πηγή:citycampus.gr

Photo by:Adam Wilson on Unsplash

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.