Εκστρατεία «Όλοι μας μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα»

Δευτέρα, 5 Σεπτέμβριος, 2016 | Πολυμέσα

Δυστυχώς, περιστατικά όπως εκφοβισμοί ή επιθέσεις στον δρόμο, επειδή κάποιος είναι αυτός που είναι, εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των λεσβιών, των γκέι, των αμφί, των τρανς και των ίντερσεξ (LGBTI) πολιτών στην Ευρώπη. Το 60% των πολιτών της ΕΕ θεωρούν ότι οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου είναι ευρύτατα διαδεδομένες, ενώ το 47% των LGBTI ατόμων αναφέρουν ότι έχουν υποστεί διακριτική μεταχείριση κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 12 μηνών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να δείξει στην Ευρώπη ότι όλοι οι πολίτες της ΕΕ είναι ίσοι και ότι, ανεξάρτητα από το ποιους αγαπάμε ή από το ποιοι είμαστε, όλοι μας μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα. Η εκστρατεία αυτή παρέχει τη δυνατότητα να ενισχυθούν τα μηνύματα κατά των διακρίσεων και να διασφαλιστεί ο σεβασμός των δικαιωμάτων των LGBTI ατόμων.

Πηγή: Έρευνα του Ευρωβαρόμετρου του 2015 σχετικά με τις διακρίσεις και έρευνα του FRA του 2012 σχετικά με τα άτομα LGBT. Το ακρωνύμιο LGBTI αντιστοιχεί στους όρους λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς και ίντερσεξ.

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.