Ολυμπιάδα Κλιματικής Επιστήμης

Πέμπτη, 2 Μάρτιος, 2023 | NEAΒραβείαΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

Η  Ολυμπιάδα Κλιματικής Επιστήμης προσκαλεί νέους, κάτω των 25 ετών, από όλο τον κόσμο, να λάβουν μέρος στην Climate Science Olympiad 2023, να βρουν λύση για το μεγαλύτερο πρόβλημα κλιματικής αλλαγής στον κόσμο και να γίνουν ηγέτες του κλίματος του αύριο.

Τι είναι;

Η Ολυμπιάδα Επιστήμης του Κλίματος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και αποτελείται από τέσσερις γύρους: Προκριματικοί, Προημιτελικοί, Ημιτελικοί και Τελικοί.

Οι δύο πρώτοι γύροι είναι ένα κουίζ πολλαπλών επιλογών. Στους δύο τελευταίους γύρους απαιτείται μια λεπτομερής πρόταση για την επίλυση ενός πραγματικού κλιματικού προβλήματος.

Τα προβλήματα θα καλύψουν 7 διαφορετικά θέματα: καθαρή ενέργεια, γεωργία, υδάτινους πόρους, βιοποικιλότητα, βιώσιμη οικονομία, βιώσιμες μεταφορές και παγκόσμια ανάπτυξη.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Φοιτητές και νέοι από 16 έως 25 ετών. Μπορούν να συμμετέχουν μόνοι τους ή σε ομάδα δύο ατόμων.

Πώς να συμμετέχετε;

Οι συμμετέχοντες πρέπει απλώς να εγγραφούν εδώ. Ο προκριματικός γύρος είναι ένα κουίζ για το κλίμα 25 λεπτών, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή.

Τα σχολεία μπορούν να καταχωρήσουν τα προκριματικά τους γεγονότα για να επιτρέψουν σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν σε συγχρονισμό. Μετά την επαλήθευση, τα σχολεία μπορούν επίσης να λάβουν εκτυπώσιμες εκδόσεις των φύλλων και να διεξάγουν εξετάσεις σε έντυπη μορφή.

Κάθε άτομο μπορεί να συμμετάσχει έως και 3 φορές συν 1 ανά άτομο που παραπέμπει.

Βραβεία:

Οι 10 πρώτες ομάδες θα βραβευτούν:

1ος – 5000 $
2ος – 3000 $
3ο – 2000 $
4ος-7ος – 1000 $ ο καθένας
8ος-10ος – 500$ ο καθένας
Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, οι νικητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις λύσεις τους στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα 2023 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Προθεσμία: 10 Ιουνίου 2023.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Πηγή και Φωτογραφία: programmes.eurodesk.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.