Οι νικητές των Πράσινων Βραβείων για το 2017

Παρασκευή, 16 Ιούνιος, 2017 | ΒραβείαΕκδηλώσεις

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Πράσινων Βραβείων του προγράμματος LIFE, που αποτελεί το κύριο χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. Στους φετινούς νικητές συγκαταλέγεται ένα έργο για την παραγωγή βιοδιασπώμενης ταινίας περιτυλίγματος από απόβλητα αρτοποιίας καθώς και ένα ελληνικό έργο για την εξάλειψη της άλμης από εγκαταστάσεις αφαλάτωσης θαλασσινού νερού.

Αρχικά, επιλέχθηκαν ως φιναλίστ 15 έργα από μια ειδική επιτροπή, με βάση τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, τις επικοινωνιακές δυνατότητες και τον αντίκτυπό τους σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τα έργα αξιολογήθηκαν επίσης με βάση την καινοτομία, τα περιβαλλοντικά τους οφέλη και τη βελτίωση της «κατάστασης διατήρησης». Οι νικητές στη συνέχεια επιλέχθηκαν με δημόσια ψηφοφορία στο Facebook.

 

Οι νικητές για φέτος είναι:

Στο κατηγορία Περιβάλλον:

Bread4Pla (Ισπανία): ένα έργο που καταδεικνύει την τεχνική και οικονομική βιωσιμότητα της χρησιμοποίησης αποβλήτων από το τομέα της αρτοποιίας, για την παραγωγή βιοδιασπώμενων ταινιών περιτυλίγματος.

Sol-Brine (Ελλάδα): ένα έργο για την ανάπτυξη ενός ενεργειακά αυτόνομου συστήματος ολικής εξάλειψης της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης.

Στη κατηγορία της Φύσης και της Βιοποικιλότητας:

Burren LIFE (Ιρλανδία): ένα σχέδιο για την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου για τη βιώσιμη γεωργική διαχείριση των βιοτόπων της περιοχής Μπούρεν στην Ιρλανδία.

– Reintroducción Lince Andalucia (Ισπανία): ένα έργο για την προστασία του Ιβηρικού λύγκα, που είναι ένα άκρως απειλούμενο είδος.

Στη κατηγορία Δράση για το Κλίμα:

Dyemond Solar (Σουηδία): ένα έργο με σκοπό να παρουσιάσει έναν αποδοτικό τρόπο παραγωγής διάφανων φωτοβολταϊκών κυττάρων.

AgriClimateChange (Ισπανία): ένα έργο που καταδεικνύει ότι ο τομέας της γεωργίας μπορεί να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, δημιουργώντας παράλληλα οικονομικές ευκαιρίες για τους αγρότες.

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.