Νέοι Εθελοντές Interreg

Τετάρτη, 22 Σεπτέμβριος, 2021 | NEAΕυκαιρίες σταδιοδρομίας στην ΕΕ

photo by Eliott ReynaΟι νέοι εθελοντές Interreg είναι μέρος της ευρύτερης Πρωτοβουλίας European Solidarity Corps που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανακοινώθηκε απο τον Πρόεδρο Juncker στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης μπροστά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Σεπτεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα προσφέρει την δυνατότητα στους νέους εθελοντές ηλικίας 18 έως 30 ετών να υπηρετήσουν ως εθελοντές σε διασυνοριακά, διακρατικά ή διαπεριφερειακά προγράμματα και συναφή έργα. Κάθε εθελοντικό πρόγραμμα διαρκεί από 2 έως 6 μήνες.

Πως λειτουργεί;

Υπάρχουν δυο τρόποι για να συμμετέχει όποιος το επιθυμεί στην δράση, είτε ως Interreg Project Partner είτε ως Interreg Reporter. Κάθε ευκαιρία διαρκεί το ελάχιστο 2 μήνες και το μέγιστο 6 μήνες. Οι εθελοντές μπορούν να υπηρετήσουν σε οποιοδήποτε απο τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Αυτό σημαίνει οτι θα μπορούσαν να υπηρετήσουν επίσης και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της ΕΕ σε όλο τον κόσμο.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει; 

Οι υποψήφιοι μπορούν να προέρχονται απο οποιοδήποτε κράτος μέλος της Ένωσης.

Αναθέσεις 

Όλες οι προσφερόμενες αναθέσεις είναι διαθέσιμες εδώ. Καμιά φορά η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μπορεί να έχει παρέλθει, ωστόσο αν η θέση εξακολουθεί να εμφανίζεται, σημαίνει οτι εξακολουθεί να ισχύει, οπότε κάντε την αίτηση σας πριν να είναι αργά.

Ωστόσο, αν ενδιαφέρεστε για μια συγκεκριμένη θέση και θεωρείτε οτι πληροίτε τις απαιτήσεις μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα σε αυτή την διεύθυνση [email protected]

Το Πρόγραμμα Interreg που είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει ένα νέο εθελοντή μπορεί να διαβάσει τους κανονισμόυς σε αυτήν την διεύθυνση:

https://www.interregyouth.com/hostorganisations

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πηγή: programmes.eurodesk.eu

Φωτογραφία: Eliott Reyna

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.