Νέα έκδοση: The vision and the path

Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος, 2020 | NEAΕκδόσειςΚοινωνία

Τι είναι η Ευρώπη; Μια ήπειρος κατακερματισμένη κατά τη διάρκεια των αιώνων από πολέμους, συνοριακές συγκρούσεις και την πολιτισμική πολυμορφία. Ως Ευρωπαίοι, δεν έχουμε κοινή γλώσσα ή κοινή ιστορία, αλλά έχουμε κοινές ρίζες, ανάγκες και φιλοδοξίες. Αυτές οι ομοιότητες μας οδήγησαν να εκπληρώσουμε αυτό που στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «λογική ουτοπία» – την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ισπανός συγγραφέας Javier Cercas διερευνά την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους, το παρελθόν μας, τις συγκρούσεις, τις ιδεολογίες και τους ανθρώπους που σφυρηλάτησαν την Ευρώπη όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Αν και δεν υπάρχει τελική απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις, το συμπέρασμα φαίνεται αναπόφευκτο: η Ευρώπη θα είναι ενωμένη, φυσικά, αργά ή γρήγορα, παρά όλη την εχθρότητα.

Αυτό είναι το ενδέκατο δοκίμιο της σειράς Μεγάλες ιδέες που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η ΕΤΕπ έχει καλέσει τους διεθνείς ηγέτες να γράψουν για τα πιο σημαντικά θέματα της Ευρώπης. Αυτά τα δοκίμια υπενθυμίζουν ότι χρειαζόμαστε νέα σκέψη για την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση της ισότητας και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Μπορείτε να κατεβάσετε το δοκίμιο σε μορφή .pdf ή .epub, πατώντας εδώ.

 

Πηγή: op.europa.eu/el/publication

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.