Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό: Πλήρης Οδηγός

European-map-with-national-flags-300x216Τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό αποτελούν όλο και περισσότερο προτίμηση των Ελλήνων φοιτητών που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε ένα από τα πανεπιστήμια της χώρας. Οι φημισμένες σπουδές σε μια ξένη χώρα, τα διεθνούς φήμης μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και η εξερεύνηση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής είναι από τα σημαντικότερα κίνητρα για να επιλέξει κανείς τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Μεγάλες χώρες, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία, χώρες με ισχυρό εκπαιδευτικό υπόβαθρο, όπως η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Τσεχία αλλά και μικρότερες, όπως η Ρουμανία, η Μάλτα ή η Κροατία μπορούν να προσφέρουν μια σειρά από μεταπτυχιακά προγράμματα καλύπτοντας όλο το εύρος των επιστημονικών πεδίων.

Τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό δίνουν επίσης τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να κάνουν αίτηση για μια από τις υποτροφίες που προσφέρει είτε το εκάστοτε πανεπιστήμιο είτε η εκάστοτε κυβέρνηση. Φυσικά, υποτροφίες για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό παρέχει και η ελληνική κυβέρνηση καθώς και άλλα ιδρύματα και φορείς της χώρας. Το citycampus.gr παρουσιάζει αναλυτικά όσα χρειάζεται να ξέρεις εσύ που σκοπεύεις να παρακολουθήσεις ένα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ευρώπη ή εσύ που δεν το έχεις αποφασίσει ακόμα ή δεν μπορείς να επιλέξεις χώρα.

Παρακάτω, λοιπόν, θα δείτε για την κάθε χώρα της Ευρώπης έναν πλήρη οδηγό μεταπτυχιακών, που περιλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες για τη χώρα, το εκπαιδευτικό της σύστημα και ό,τι χρειάζεται να γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος για τις σπουδές εκεί. Έπειτα, σε ένα δεύτερο άρθρο γίνεται η προσέγγιση της φοιτητικής ζωής στην εκάστοτε χώρα με λεπτομερή αναφορά σε μία ή δύο μεγάλες φοιτητικές πόλεις. Τέλος, παρατίθεται η λίστα του ΔΟΑΤΑΠ με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της κάθε χώρας που αναγνωρίζονται στην Ελλάδα.

Βρείτε τις σχετικές πληροφορίες εδώ

 

Πηγή: citycampus.gr

               Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.