Μεταπτυχιακά στη Ρωσία: Πλήρης Οδηγός

της Μυρτώς Μιχαηλίδου

Μεταπτυχιακά στη Ρωσία: Είδη Ρωσικών Πανεπιστημίων

Ως η γενέτειρα κάποιων από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον κόσμο στους τομείς της λογοτεχνίας, της τέχνης, της πολιτικής και της επιστήμης, η Ρωσία έχει διεθνή φήμη για την πολιτιστική και πνευματική της υπόσταση. Λόγω του μεγέθους της δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι διαθέτει 766 αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια. Στη Ρωσία υπάρχουν τα κρατικά Πανεπιστήμια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται Εθνικά Πανεπιστήμια Έρευνας και Ομοσπονδιακά Πανεπιστήμια, καθώς και τα ιδιωτικά, τα οποία αρχίζουν να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των φοιτητών, αφού προσφέρουν πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση από τα κρατικά.

Μεταπτυχιακά στη Ρωσία: Τα καλύτερα Πανεπιστήμια 

Το ανώτατο εκπαιδευτικό σύστημα της Ρωσίας έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με την κυβέρνηση να επενδύει σημαντικά ποσά ώστε να βελτιώσει τις πανεπιστημιακές υποδομές παρέχοντας καλύτερη εκπαίδευση. Κάποια από τα πανεπιστήμια που κατάφεραν να ανέλθουν στην λίστα των παγκοσμίως καλύτερων πανεπιστημίων είναι τα εξής:  το Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας, το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας, το Higher School of Economics, το ITMO University, το Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας (Moscow Engineering Physics Institute), Κρατικό Πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ (Novosibirsk State University), το Κρατικό Πολυτεχνείο Αγίας Πετρούπολης (Sankt-Peterburgskiy Politekhnicheskiy Universitet Petra Velikogo), το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Τομσκ (Tomsk State University), το Πανεπιστήμιο του Καζάν (Kazan Federal University), και το National University of Science and Technology (MISiS).

Μεταπτυχιακά στη Ρωσία: Δίδακτρα και χρηματοδοτήσεις 

Τα δίδακτρα για μεταπτυχιακό στη Ρωσία κυμαίνονται μεταξύ 2.900 και 3.165 ευρώ ετησίως. Ωστόσο, θα μπορούσαν να ξεκινάνε από 1,675€  έως 5,935€. Η ρωσική κυβέρνηση προσφέρει έναν αριθμό κρατικών υποτροφιών σε διεθνείς φοιτητές. Για να λάβετε μία από αυτές τις υποτροφίες, θα πρέπει να υποβάλετε μια αίτηση και να περάσετε μια εισαγωγική εξέταση και καλύπτουν τα δίδακτρα, την διαδρομή και ένα μικρό επίδομα συντήρησης.

Μεταπτυχιακά στη Ρωσία: Σπουδαστική βίζα

Η υποβολή αίτησης για σπουδαστική βίζα στη Ρωσία μπορεί να είναι μακρά και περίπλοκη διαδικασία, επομένως είναι σημαντικό να τα κάνετε όλα σωστά για να αποφύγετε καθυστερήσεις. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θεώρησης, πρέπει πρώτα να λάβετε επιστολή πρόσκλησης από πανεπιστήμιο, αναφέροντας ότι έχετε γίνει δεκτός στην επιθυμητή επιλογή σας.

Μόλις ένα πανεπιστήμιο σας προσφέρει μια θέση, το διεθνές τμήμα τους θα υποβάλει αίτηση φοιτητικής βίζας για εσάς. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου ένα μήνα για επεξεργασία, αλλά θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο, οπότε, είναι λογικό να αρχίσετε να οργανώνετε τη βίζα σας αρκετούς μήνες πριν την άφιξη.

Οι διεθνείς φοιτητικές θεωρήσεις πρέπει να καταχωρηθούν εντός 72 ωρών από την άφιξη στη Ρωσία και να ισχύουν για την αρχική περίοδο τριών μηνών. Στη συνέχεια, μπορούν να παραταθούν σε ένα χρόνο, και έπειτα να ανανεωθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την διάρκεια φοίτησης.

Πηγή: citycampus.gr

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.