Μεταναστευτική κρίση: πέρα από την Ευρώπη

Τετάρτη, 5 Οκτώβριος, 2016 | Πολυμέσα

Η κατανομή των βαρών και οι πολιτικές ενσωμάτωσης είναι καίριας σημασίας δήλωσε η Ειδική Σύμβουλος του ΟΗΕ, Karen AbuZayd, στους ευρωβουλευτές πριν από μια παγκόσμια συνδιάσκεψη για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Με τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη να φουντώνει, την έλλειψη μακρόχρονων λύσεων σκεφτείτε τα αναπτυσσόμενα κράτη που φιλοξενούν τη μερίδα του λέοντος από τα εκατομμύρια μεταναστών και προσφύγων. Πάνω από το 85% του συνόλου. Αναρίθμητοι πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν σε χώρες για μεγάλα διαστήματα, ακόμα και δεκαετίες. Χώρες όπως η Αιθιοπία, το Πακιστάν και το Σουδάν. Η κ. AbuZayd μίλησε σε συνεδρίαση των επιτροπών ανάπτυξης και εξωτερικών του ΕΚ πριν από τη μεγάλη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών. Η αλληλεγγύη μεταξύ εθνών, το μοίρασμα του βάρους και καλές πολιτικές ενσωμάτωσης και μετατόπισης είναι καίριας σημασίας για την καλύτερη διαχείριση, είπε.

Αυτό και αλλαγή νοοτροπίας ώστε οι μετανάστες να αντιμετωπίζονται ως κέρδος και όχι βάρος. Καμιά χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, όσο μεγάλη ή πλούσια και αν είναι μπροστά σε μια αθρόα προσέλευση μεταναστών. Ακόμα και η μικρότερη χώρα μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας δουλειές, υποτροφίες εκμάθηση της γλώσσας ώστε να ενσωματώνονται κάπως και να μην αποτελούν πρόβλημα. Το ζήτημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ λόγω των όλο και συχνότερων και πιο καταστροφικών καιρικών αλλαγών. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, ειδικά στις συζητήσεις μας με τρίτες χώρες.

Ταυτόχρονα δεν υπάρχει λύση στα προβλήματα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Η διάσκεψη του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 19 Σεπτέμβρη και θα συμμετάσχουν πάνω από 190 χώρες.

Πηγή:  europarltv.europa.eu

 

 

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.