ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Photo by Katie MoumΗ Επιτροπή θα διαθέσει 25 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη της ιατρικής ικανότητας σε εγκαταστάσεις υποδοχής μεταναστών που ζουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά. Η χρηματοδότηση αυτή θα ενισχύσει τις ιατρικές υποδομές στα κέντρα υποδοχής και θα στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία στις κοινότητες υποδοχής στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν αυξημένη ζήτηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχετικά με την εν λόγω απόφαση επιχορήγησης, ο Αντιπρόεδρος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε: «Το να είναι κανείς Ευρωπαίος σημαίνει να προστατεύει τους πλέον ευάλωτους. Με τη σημερινή χρηματοδότηση βοηθούμε τις κοινότητες μεταναστών και υποδοχής στην Ελλάδα να βελτιώσουν την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη για όλους, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.»

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον δήλωσε: «Ο ιός είναι ο κοινός εχθρός μας. Γνωρίζουμε ότι πλήττει δυσανάλογα τις ευάλωτες κοινότητες. Αυτή η πρόσθετη στήριξη θα βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να προστατεύσουν καλύτερα τα άτομα που διαμένουν στα κέντρα υποδοχής, καθώς επίσης θα αποσυμφορήσει τις υφιστάμενες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.»

Η χρηματοδότηση θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου λοίμωξης, στην ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία, στην παροχή βοήθειας στις αρχές κατά τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων και στην παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής βοήθειας και, τέλος, στην παροχή αποτεφρωτήρων βιοϊατρικών αποβλήτων, καθώς και μονάδων απομόνωσης και καραντίνας. Η στήριξη αυτή προστίθεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ που παρέχονται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στα νησιά του Αιγαίου, όπου βρίσκονται τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης.

Στήριξη παρέχεται επίσης στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος PHILOS II, που χρηματοδοτείται από το ελληνικό εθνικό πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (με συνεισφορά της ΕΕ ύψους 37,5 εκατ. ευρώ), το οποίο, μεταξύ άλλων, επικεντρώνεται στην αποστολή ιατρικού προσωπικού και στην αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης στα κέντρα υποδοχής.

Press Release in English

Πηγή:ec.europa.eu

Φωτογραφία:Katie Moum

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.