Κοινοβουλευτικές ομάδες: Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών

Δευτέρα, 26 Αύγουστος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2019Πολυμέσα

Η αριστερή ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών είναι η μικρότερη πολιτική δύναμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Ευρωπαίοι συμμετείχαν στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να ψηφίσουν τους ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν στο ΕΚ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι 751 ευρωβουλευτές σχηματίζουν επτά πολιτικές ομάδες, βάσει των πολιτικών τους τοποθετήσεων. Μάθετε περισσότερα για τις προτεραιότητες της κάθε πολιτικής ομάδας του Κοινοβουλίου στα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει.

Η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (GUE/NGL) δημιουργήθηκε το 1995 και αποτελεί συμμαχία σοσιαλιστικών και κομμουνιστικών κομμάτων. Ως η μικρότερη πολιτική δύναμη του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, διαθέτει 41 μέλη που εκπροσωπούν 14 χώρες της ΕΕ.

Της ομάδας GUE/NGL συμπροεδρεύουν η νέα ευρωβουλευτής Μανόν Ομπρί (Γαλλία) και ο Μάρτιν Σίρντεβαν (Γερμανία), ευρωβουλευτής από το 2017. Η ομάδα διαθέτει, επίσης, τέσσερις αντιπροέδρους.

Η ομάδα υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, την κλιματική δικαιοσύνη, τη φορολογική δικαιοσύνη, τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένας από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι μέλη της oμάδας GUE/NGL, όπως κι ένας από τους 20 προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Πηγή: europarl.europa.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.