Καλωσορίσατε στο youthideas.eu!

Δευτέρα, 26 Ιούλιος, 2021 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσεις

Photo by Riccardo Annandale on Unsplash H Μονάδα Επαφής με τους Νέους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάνει ευκολότερη την ενεργή συμμετοχή σας στον ευρωπαϊκό δημοκρατικό βίο. Γι’ αυτό έφτιαξε έναν ιστότοπο αφιερωμένο στους νέους και τις νέες της Ευρώπης! Έχοντας πρωτοεμφανιστεί για την ΕΥΕ του 2018, αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσετε τις δικές σας ιδέες σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη καθώς και τις ιδέες σας για την Ευρώπη του αύριο.

Φέτος, καλείστε να ανταλλάξετε ιδέες για συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης! Για να εξασφαλίσει ότι θα ακουστεί η φωνή των νέων από όλη την Ευρώπη, η Μονάδα Επαφής σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις διαβουλεύσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους νέους και να ανταλλάξετε τις ιδέες σας σε αυτήν την πλατφόρμα. Για παράδειγμα, έχετε κάποια ιδέα για τον τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής; Ενημερώστε τους! Ή μήπως έχετε μια καλή ιδέα για τον τρόπο καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων και της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο; Μοιραστείτε την μαζί τους! Και ξέρετε κάτι; Μπορείτε να τη μοιραστείτε στη γλώσσα σας!

Μόλις δημοσιευτεί η ιδέα σας στον ιστότοπο, οι άλλοι χρήστες μπορούν να της κάνουν «like» και να τη σχολιάσουν, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια ζωντανή ανταλλαγή που θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε, να διαμορφώσετε και να διευκρινίσετε τις σκέψεις σας ακόμη περισσότερο. Εάν θέλετε να διαβάσετε για ένα θέμα πριν ξεκινήσετε, οι περισσότερες ερωτήσεις περιλαμβάνουν συνδέσμους προς γενικές πληροφορίες που παρέχονται από την Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μια στιγμή όμως, τι συμβαίνει αφού μοιραστείτε τις ιδέες σας; Είναι βέβαιο ότι δεν θα χαθούν μέσα στη βουή του διαδικτύου. Οι ιδέες που υποβάλλονται στην πλατφόρμα αυτή θα εξεταστούν προσεκτικά και θα αναλυθούν από ομάδα νέων συντακτών, και θα είναι όλες διαθέσιμες στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων μέσω της ενότητας «Αναζήτηση ιδεών» στην πλατφόρμα αυτή.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό! Κατά τη διάρκεια της EYE, οι συμμετέχοντες εντός και εκτός διαδικτύου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα εργαστήρια ιδεών, όπου οι πιο δημοφιλείς και συχνότερα αναφερόμενες ιδέες θα συζητηθούν και θα αναπτυχθούν περαιτέρω. Για να επιλέξουν τις πιο αξιοσημείωτες ιδέες των νέων από τις διαβουλεύσεις, οι συμμετέχοντες θα ψηφίσουν στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας της EYE2021. Στη συνέχεια, οι ιδέες με τη μεγαλύτερη υποστήριξη θα συμπεριληφθούν σε μια έκθεση ιδεών των νέων για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και θα παρουσιαστούν στα μέλη της διάσκεψης και στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για να «ανεβάσετε» την ιδέα σας, πατήστε εδώ!

 

Πηγήyouthideas.eu

Photo by Riccardo Annandale on Unsplash

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.