Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου γνώμη!»

Πέμπτη, 11 Οκτώβριος, 2018 | Διαγωνισμοί

Προς όλους τους νέους Ευρωπαίους!

Ποτέ μην πιστέψετε ότι είστε πολύ μικροί για να εκφράσετε την γνώμη σας για το μέλλον της Ευρώπης. Λάβετε συμμετοχή στην εκδήλωση «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου γνώμη!», (ΔΕΔΓ), το πιο συναρπαστικό ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου θα μπορέσετε να μοιραστείτε τις ιδέες σας με άλλους μαθητές από όλη την Ευρώπη!

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) σε προσκαλεί στις Βρυξέλλες στις 21-22 Μαρτίου 2019 να συμμετέχεις σε μια ζωντανή συζήτηση με θέμα «Η ΔΕΔΓ κλείνει τα 10 χρόνια: Ψηφίστε για το μέλλον!» («YEYS turns 10: Vote for the future!»). Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στις Ευρωεκλογές του 2019 και παράλληλα γιορτάζει τα 10 χρόνια της ΔΕΔΓ. Για να συμμετέχεις, ζήτα από το σχολείο σου να κάνει αίτηση ηλεκτρονικά πριν από την 18η Νοεμβρίου 2018.

Αφού κλείσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, θα επιλεγεί με κληρωση ένα σχολείο από κάθε Κράτος-Μέλος της ΕΕ και ένα από τις πέντε υποψήφιες προς ένταξη χώρες, έτσι ώστε να συμμετάσχει στο ΔΕΔΓ. Μετά, τα επιλεγμένα σχολεία θα στείλουν τρεις μαθητές στο προτελευταίο σχολικό τους έτος, μαζί με ένα δάσκαλο, οι οποίοι θα τους εκπροσωπήσουν. Εάν είσαι ένας από τους τυχερούς μαθητές, τότε θα πρέπει να είσαι σε θέση να μπορείς να εκφράζεσαι αρκετά καλά στα Αγγλικά. Η ΕΟΚΕ θα καλύψει όλα τα κόστη συμμετοχής, συμπεριλαμβανόμενων και των εξόδων ταξιδίου και διαμονής.

Για λίγη έμπνευση, δες το βίντεο της περσινής χρονίας του ΔΕΔΓ: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/your-europe-your-say-2018/video-2018

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το #YEYS2019, μπορείς να βρεις εδώ:  https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/yeysturns10-vote-future

Για να δηλώσεις συμμετοχή, πάτα εδώ!

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.