Ισότητα των φύλων: Η ΕΕ σπάει τη «γυάλινη οροφή» χάρη τους νέους στόχους για την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών

Δευτέρα, 28 Νοέμβριος, 2022 | NEA

https://greece.representation.ec.europa.eu/news/isotita-ton-fylon-i-ee-spaei-ti-gyalini-orofi-hari-toys-neoys-stohoys-gia-tin-isorropi-ekprosopisi-2022-11-22_elΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσημα τη νέα νομοθεσία της ΕΕ για την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών. Έως το 2026, το 40 % των θέσεων μη εκτελεστικών διοικητικών στελεχών ή το 33 % του συνόλου των διοικητικών στελεχών θα πρέπει να καταλαμβάνεται από το υποεκπροσωπούμενο φύλο.

Με την ευκαιρία αυτή, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν, η Αντιπρόεδρος κ. Γιούροβα και η Επίτροπος κ. Ντάλι προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Τη στιγμή αυτή την περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό. Είναι μια στιγμή που θα εορταστεί ως τομή για την ισότητα των φύλων.
Δέκα χρόνια μετά τη σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πλέον διαθέτουμε νομοθεσία της ΕΕ για να σπάσουμε τη γυάλινη οροφή των εισηγμένων εταιρειών.
Υπάρχουν πολλές γυναίκες που διαθέτουν τα προσόντα για να καταλάβουν κορυφαίες θέσεις εργασίας. Η νέα ευρωπαϊκή μας νομοθεσία θα τους εξασφαλίσει πραγματικές ευκαιρίες για να τα καταφέρουν .»

Η σχετική δήλωση και το ενημερωτικό δελτίο είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Πηγή και Φωτογραφία: greece.representation.ec.europa.eu/

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.