Ημερίδα με θέμα η «Συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μείωση των εκπομπών CO2 και τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία

Παρασκευή, 9 Σεπτέμβριος, 2016 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11 πμ,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Τρίγλιας, στη Χαλκιδική, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ κ. Σπύρος Σπυρίδων και o Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κος Εμμανουήλ Καρράς, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα η «Συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μείωση των εκπομπών CO2 και τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Κυκλική Οικονομία από τη Βόρεια στη Νότια Ευρώπη» (“Circular Economy from North to South Europe» – CENSE) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες». Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειες, Ερευνητικά Κέντρα, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και Οργανώσεις των Πολιτών και στοχεύει στην προβολή καλών πρακτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναφορικά με τη μείωση των εκπομπών CO2 στο τοπικό επίπεδο καθώς επίσης και στη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές και αποτελέσματα μελετών τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και της ανακύκλωσης.

Το έργο «Κυκλική Οικονομία από τη Βόρεια στη Νότια Ευρώπη» που ξεκίνησε τον Ιούλιο 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2017, προβλέπει μία σειρά από ημερίδες που έχουν σκοπό να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για τα θέματα που άπτονται της Κυκλικής Οικονομίας, ενός νέου μοντέλου οικονομίας που έχει σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη σε συνδυασμό με ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης για τις επόμενες γενιές.

Περισσότερες πληροφορίες:

Μαίρη Κρημνιανιώτη

ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ

Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σωτ. Πέτρουλα 3

133 41 Άνω Λιόσια, ΑΤΤΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ

τηλ.: +30 210 24 86 041-5

fax: +30 210 24 86 046

e-mail: [email protected]

website: www.efxini.gr

 

Πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.