Ημέρες Ενέργειας 2016: η ενεργειακή μετάβαση σε τοπικό επίπεδο

Τετάρτη, 8 Ιούνιος, 2016 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

energy-dayΠολίτες και σχετικοί φορείς οργανώνουν τις Ημέρες Ενέργειας καθ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου για να «ενεργοποιήσουν» την μετάβαση σε ασφαλή, καθαρή και αποδοτική ενέργεια. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας (EU Sustainable Energy Week- EUSEW) θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις, εργαστήρια, συνέδρια, περιηγήσεις, εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την ενεργειακή αποδοτικότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα εντός και εκτός Ευρώπης (βλ. χάρτη), προβλέπεται να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες. Οι «Ημέρες Ενέργειας» είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας, η οποία εκτείνεται στη διάρκεια ενός μήνα και περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων με σκοπό την εξασφάλιση ενός ενεργειακά ασφαλούς μέλλοντος για την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Συνέδριο Πολιτικής (EUSEW Policy Conference/ 14-16 Ιουνίου στις Βρυξέλλες), εκδηλώσεις επαγγελματικής δικτύωσης (Networking Village / 15-16 Ιουνίου στις Βρυξέλλες) και τα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας (EU Sustainable Energy Awards14 Ιουνίου), τα οποία αναγνωρίζουν εξαιρετικές καινοτομίες στον χώρο της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ανανεώσιμων πηγών.

Μετά την αξιολόγηση περίπου 200 αιτήσεων για το 2016, καταρτίστηκε ένας κατάλογος των πιο επιτυχημένων έργων για φέτος και επιλέχθηκαν οι τελικές υποψηφιότητες. Oι εννιά υποψηφιότητες είναι από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κύπρο, την Κροατία, την Δανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και τη Σουηδία. Τα βραβεία θα αποδοθούν από κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τρεις κατηγορίες (καταναλωτών, δημοσίου τομέα και επιχειρήσεων) και ένα ακόμη βραβείο που θα δοθεί μετά από δημόσια ψηφοφορία Ευρωπαίων πολιτών.

Τα βραβεία αποτελούν ένα τρόπο να αναδειχθούν νέες κατευθύνσεις για το ευρωπαϊκό ενεργειακό μέλλον.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.