Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και οκτώ μέλη του Κολεγίου στη Λισαβόνα για την έναρξη της πορτογαλικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Δευτέρα, 18 Ιανουάριος, 2021 | NEA

Η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετέβη στη Λισαβόνα για την έναρξη της πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Μαζί με την Πρόεδρο, στη Λισαβόνα θα μεταβούν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Φρανς Τίμερμανς, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ, ο Αντιπρόεδρος κ. Μάρος Σέφτσοβιτς, ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και οι Επίτροποι κ. Νικολά Σμιτ και κ. Ελίζα Φερέιρα.

Οι προτεραιότητες της πορτογαλικής Προεδρίας —προώθηση μιας ευρωπαϊκής ανάκαμψης βασισμένης στην κλιματική και ψηφιακή μετάβαση, εδραίωση του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων ως βασικού στοιχείου μιας δίκαιης κλιματικής και ψηφιακής μετάβασης χωρίς αποκλεισμούς και ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας μιας Ευρώπης ανοικτής στον κόσμο— βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τις προτεραιότητες της Επιτροπής φον ντερ Λαιεν, γεγονός που θα επιτρέψει στα δύο θεσμικά όργανα να συνεργαστούν στενά κατά το τρέχον εξάμηνο.

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει με συνάντηση της Προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό κ. Αντόνιο Κόστα. Στη συνέχεια, τα μέλη του Κολεγίου και η πορτογαλική κυβέρνηση θα παρευρεθούν σε σύνοδο της Ολομέλειας, κατόπιν της οποίας η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και ο Πρωθυπουργός κ. Κόστα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Η Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του πορτογαλικού Κοινοβουλίου κ. Εντουάρντο Φέρο Ροντρίγκες και, στη συνέχεια, από κοινού με τους Επιτρόπους θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου.

Αργότερα, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα έχει μια ακόμη συνάντηση, με τον Πρόεδρο της Πορτογαλικής Δημοκρατίας κ. Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα. Από την πλευρά τους, τα μέλη του Κολεγίου θα έχουν διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους τους.

Πηγή: ec.europa.eu

Φωτογραφία: ec.europa.eu 

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.