«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα στη χώρα μου 2023» – υποβάλετε αίτηση ως τις 28 Φεβρουαρίου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην Ελλάδα

Παρασκευή, 20 Ιανουάριος, 2023 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

https://greece.representation.ec.europa.eu/news/i-eyropaiki-imera-gia-ti-thalassa-sti-hora-moy-2023-ypobalete-aitisi-os-tis-28-febroyarioy-gia-ti-2023-01-19_elΗ Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα (EMD) είναι η ετήσια διήμερη εκδήλωση, όπου οι θαλάσσιες κοινότητες της Ευρώπης συναντιούνται για να δικτυωθούν, να συζητήσουν και να σχεδιάσουν κοινές δράσεις για τη θάλασσα και τη βιώσιμη γαλάζια οικονομία.

Η EMD αποτελεί το ραντεβού των πρωτοπόρων των ωκεανών. Η εκδήλωση παρέχει μια ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη διαδραστική εμπειρία που δίνει μια εικόνα της σημερινής κατάστασης σε διάφορα θέματα που αφορούν τη γαλάζια οικονομία και το θαλάσσιο περιβάλλον και αποτελεί αφορμή να συζητηθούν οι τρόποι που μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος. Περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό εξαιρετικών ομιλητών και ομιλητριών, θεματικές συνεδρίες, εργαστήρια με τα ενδιαφερόμενα μέρη και συνεδρίες παρουσίασης έργων που διοργανώνονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η EMD απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται σε επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, δημόσιους οργανισμούς, ΜΚΟ και πανεπιστήμια.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα (EMD) 2023 θα εορταστεί δια ζώσης στη Βρέστη της Γαλλίας, στις 24-25 Μαΐου 2023 και διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Δήμο της Βρέστης,  τη Γενική Γραμματεία για τη Θάλασσα της Γαλλίας και την Περιφέρεια της Βρετάνης. Όπως κάθε χρόνο, θα συνοδεύεται από πληθώρα εκδηλώσεων που προβάλλουν τις θάλασσες, τους ωκεανούς και τη βιώσιμη γαλάζια οικονομία, τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα στη χώρα μου».

Το 2022, οι εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα στη χώρα μου» σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Διοργανώθηκαν 630 εκδηλώσεις, δια ζώσης, διαδικτυακές ή υβριδικές, που κάλυπταν όλες τις θαλάσσιες λεκάνες της ΕΕ, εκ των οποίων 32 δράσεις έλαβαν χώρα στην Ελλάδα!

Είστε έτοιμοι να υποβάλετε τις προτάσεις σας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων το 2023; Συμπληρώστε τη σχετική αίτηση ως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 και φέρτε την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα στη χώρα σας!  Οι φετινές εκδηλώσεις «Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα στη χώρα μου» θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις δια ζώσης, διαδικτυακές ή υβριδικές, που θα πραγματοποιηθούν από τις 1 Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Υποβάλετε την αίτησή σας εδώ — Προθεσμία 28 Φεβρουαρίου 2023.

Οι διοργανωτές θα λάβουν ένα πακέτο επικοινωνίας και οι εκδηλώσεις τους θα προωθηθούν μέσω των διαύλων ενημέρωσης της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας.

Ιστορικό

 Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα στη χώρα μου» μου είναι βασικό κομμάτι της ολοένα μεγαλύτερης προσπάθειας ευαισθητοποίησης και ακτιβισμού για τη θάλασσα. Οι σχετικές εκδηλώσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, προσελκύοντας χιλιάδες συμμετέχοντες κάθε χρόνο, σε όλες τις θαλάσσιες λεκάνες της ΕΕ. Τοπικές δραστηριότητες, όπως καθαρισμοί παραλιών, ξεναγήσεις σε λιμάνια, εκθέσεις τέχνης, εργαστήρια, συνέδρια, σεμινάρια, εκθέσεις για θαλάσσια θέματα, δράσεις παιδείας για τον ωκεανό, οικολογικές περιηγήσεις σε περιοχές με σημαντική θαλάσσια κληρονομιά, εκδρομές με σκάφη, επισκέψεις σε ναυτικά μουσεία, πλοία, ενυδρεία, ναυπηγεία κ.λπ. στοχεύουν σε ένα ευρύ κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στους νέους και τα παιδιά αφού συνδυάζουν το στοιχείο της ψυχαγωγίας και του παιχνιδιού.

Πηγή και Φωτογραφία: greece.representation.ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.