Η εβδομάδα στο ΕΚ: ακρόαση Λαγκάρντ για τη θέση της προέδρου της ΕΚΤ, καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Τετάρτη, 4 Σεπτέμβριος, 2019 | NEAΕυρωεκλογές 2019

Η καλοκαιρινή διακοπή ολοκληρώθηκε και το ΕΚ επιστρέφει τις εργασίες του με γεμάτη ατζέντα.

-Την Τετάρτη, πραγματοποιείται, στην επιτροπή Οικονομικών του ΕΚ, η ακρόαση της υποψήφιας για τη θέση της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Αργότερα, τον ίδιο μήνα πραγματοποιείται η ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ για την τελική έγκριση ή μη της υποψήφιας.

-Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, πολλές κοινοβουλευτικές επιτροπές συζητούν και ψηφίζουν τις εισηγήσεις τους για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2020. Η ολομέλεια του ΕΚ ψηφίζει της τελική της εισήγηση για τον προϋπολογισμό, τον Οκτώβριο στο Στρασβούργο.

-Επίσης, οι υπουργοί της Φιλανδίας, της χώρας που βρίσκεται στην προεδρία του Συμβουλίου, παρουσιάζουν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές τις προτεραιότητές τους για τους επόμενους μήνες. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΕΚ, Νταβίντ-Μαρία Σασόλι , και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων επισκέπτονται το Ελσίνκι προκειμένου να συναντηθούν με την φιλανδική κυβέρνηση και συζητήσουν τις προτεραιότητες της προεδρίας τους περεταίρω.

-Οι επιτροπή Πολιτικών ελευθεριών συζητά αυτή την εβδομάδα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ η επιτροπή Προϋπολογισμών αναμένεται να εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 293,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπιση των καταστροφών σε Αυστρία, Ιταλία και Ρουμανία μετά τις καταστροφικές καταιγίδες και πλημμύρες.

Πηγή: europarl.europa.eu

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.