Η Επιτροπή καλεί πολίτες και οργανισμούς να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με την ευρωπαϊκή πράξη για την κυβερνοανθεκτικότητα

Πέμπτη, 17 Μάρτιος, 2022 | NEAΚοινωνίαΠολιτικές της ΕΕ

Η Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για να συγκεντρώσει τις απόψεις και τις εμπειρίες όλων των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με την επικείμενη ευρωπαϊκή πράξη για την κυβερνοανθεκτικότητα. Η εν λόγω νομοθετική πράξη, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από την Πρόεδρο κ. φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει ως στόχο να θεσπίσει κοινούς κανόνες κυβερνοασφάλειας για τα ψηφιακά προϊόντα και τις συναφείς υπηρεσίες που διατίθενται στην αγορά ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης θα τροφοδοτήσουν την πρόταση της Επιτροπής για νομοθεσία που αναμένεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, δήλωσε σχετικά: «Για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές διαφοροποιημένες και εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις, χρειαζόμαστε προηγμένη τεχνολογία, ασφαλείς υποδομές και αυξημένη επιχειρησιακή συνεργασία, καθώς και μια κοινή προσέγγιση των δεικτών αναφοράς για την κυβερνοασφάλεια των προϊόντων και των υπηρεσιών. Προσβλέπουμε στις απόψεις όλων των ενδιαφερόμενων πολιτών και οργανισμών που θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε τη νέα πράξη για την κυβερνοανθεκτικότητα, η οποία θα αποτελέσει βασικό μέρος του ευρωπαϊκού στρατηγικού, πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.»

Πηγήgreece.representation.ec.europa.eu 

Φωτογραφία: Christian Lue on Unsplash

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                       
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.