Η Επιτροπή δρομολογεί πρόγραμμα κατάρτισης για φοιτητές δημοσιογραφίας και νέους δημοσιογράφους σχετικά με την πολιτική συνοχής

Σήμερα, η Επιτροπή άνοιξε επίσημα την περίοδο υποβολής αιτήσεων για το 8ο Youth4Regions, ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε επίδοξους και νέους δημοσιογράφους. Το πρόγραμμα προσφέρει σε φοιτητές δημοσιογραφίας και νέους δημοσιογράφους μια εβδομάδα μαθητείας τον Οκτώβριο του 2024 στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας όσοι και όσες επιλεγούν θα παρακολουθήσουν σεμινάρια κατάρτισης, θα λάβουν καθοδήγηση από πιο έμπειρους δημοσιογράφους και θα εργαστούν μαζί τους στην αίθουσα Τύπου, ενώ θα επισκεφθούν και διάφορα θεσμικά όργανα και οργανισμούς μέσων ενημέρωσης της ΕΕ.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές σε τρεις κατηγορίες (γενική δημοσιογραφία, φωτορεπορτάζ και βίντεο) και επιλέξιμοι είναι φοιτητές δημοσιογραφίας και νέοι δημοσιογράφοι από τα κράτη μέλη της ΕΕ, τις γειτονικές χώρες και τις υπό ένταξη χώρες.

Όσοι και όσες επιλεγούν στο πλαίσιο του φετινού Youth4Regions θα είναι υποψήφιοι και για το εμβληματικό βραβείο Megalizzi — Niedzielski, το οποίο θα απονεμηθεί στις 9 Οκτωβρίου 2024 και είναι αφιερωμένο στην αναγνώριση του εξαιρετικού έργου των νέων δημοσιογράφων.

Το Youth4Regions είναι η εμβληματική πρωτοβουλία της Επιτροπής για την προώθηση της αύξησης των φοιτητών δημοσιογραφίας και των νέων δημοσιογράφων, φέρνοντάς τους σε άμεση επαφή με τα όργανα και τους οργανισμούς της ΕΕ. Από την έναρξή του το 2017, πάνω από 210 άτομα απ’ όλη την Ευρώπη έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα, αξιοποιώντας τις πλούσιες εμπειρίες και τις πολύτιμες γνώσεις που τους προσφέρει.

Το έντυπο της αίτησης και οι όροι συμμετοχής διατίθενται στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουλίου 2024. Η Επιτροπή θα καλύψει όλες τις δαπάνες του προγράμματος για τα άτομα που θα συμμετάσχουν.

Πηγή: https://greece.representation.ec.europa.eu

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.