Η Έκθεση Single Market Tour SM30 της ΕΕ για το 2024 ξεκινά στην Ελλάδα

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος, 2024 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην Single Market Tour SM30, μια ευρωπαϊκή εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό της 30ης επετείου της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς. Η SM30 ξεκίνησε το ταξίδι της το 2023 με περιοδεύοντας σε επτά κράτη μέλη της ΕΕ και συνεχίζει την περιπέτειά της το 2024. Έχουμε προγραμματίσει στάσεις σε έξι ακόμη χώρες για να συνεργαστούμε με τους κάτοικους και να αναδείξουμε τα οφέλη της Ενιαίας Αγοράς στην καθημερινή μας ζωή.
Για το ξεκίνημα του φετινού ταξιδιού της περιοδείας έχει επιλέγει την ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης , και θα συνεχίσει να ταξιδεύει μέσω Ιταλίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Αυστρίας και Γερμανίας. Από 1 έως 5 Μαρτίου, η Περιήγηση θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.
Επισκεπτόμενοι το διαδραστικό περίπτερο της SM30 , οι πολίτες μπορούν να ανακαλύψουν πώς η ενιαία αγορά της ΕΕ επηρεάζει τη ζωή τους, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια, να τραβήξουν φωτογραφίες και να κερδίσουν βραβεία.
ΑΠΟΘΗΚΕΎΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΤΏΡΑ!

 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ SM30 Περιήγηση στην Ελλάδα
Η Περιήγηση στην ενιαία αγορά διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ώρα και τοποθεσία:

01/03-02/03 Θεσσαλονίκη: Πλατεία Αριστοτέλους

4/03-5/03 Ιωάννινα: Πλατεία Μαβίλη
Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Περιοδεία της έκθεσης και την 30ή επέτειο της Ενιαίας Αγοράς : https://single-market-economy.ec.europa.eu/single-market/30th- anniversary.
Δρομολόγιο 2024

Ελλάδα 1/03-2/03, 4/03-5/03

Ιταλία 8/03, 10/03, 12/03, 14/03

Κροατία 16/03 – 17/03

Σλοβενία 20/03-21/03

Αυστρία 23/03-24/03

Γερμανία 26/03-28/03

Δίνεται η ευκαιρία στους δημοσιογράφους καθ’ όλη τη διάρκεια της Περιοδείας πάρουν συνεντεύξεις από τους εκπροσώπους της ΕΕ.
Πληροφορίες για τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς

Από τη δημιουργία της το 1993, η Ενιαία Αγορά έχει συμβάλει στη διευκόλυνση της καθημερινής ζωής των πολιτών και των επιχειρήσεων, τροφοδοτώντας την απασχόληση και την ανάπτυξη σε ολόκληρη την ΕΕ. Διασφαλίζει την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίων και προσώπων σε μια ενιαία εσωτερική αγορά της ΕΕ.
Με 447 εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες και 23 εκατομμύρια επιχειρήσεις, η Ενιαία Αγορά της ΕΕ αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη ενιαία αγορά παγκοσμίως. Καθώς γιορτάζουμε την 30ή επέτειό της, αυτή η στιγμή χρησιμεύει ως μια ευκαιρία να προβληματιστούμε σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί και να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις.
Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η Ενιαία Αγορά της ΕΕ επέτρεψε στους ανθρώπους, τα αγαθά, τις υπηρεσίες και τα χρήματα να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ενιαία Αγορά είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ενισχύσει τη θέση της ΕΕ ως παγκόσμιου οικονομικού παράγοντα, με το 15% του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών να προέρχεται από την ΕΕ.
Οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να σπουδάσουν, να ζήσουν, να ψωνίσουν, να εργαστούν και να συνταξιοδοτηθούν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ – και να απολαύσουν προϊόντα από όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να βελτιώνεται συνεχώς η λειτουργία της ενιαίας αγοράς, δεδομένου του καθοριστικού ρόλου της στην αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η ενιαία αγορά απέδειξε την προσαρμοστικότητά της, επιτρέποντας στην Ευρώπη να επιταχύνει την παραγωγή εμβολίων.
Ο θεσμός της Ενιαίας αγοράς της ΕΕ προστατεύει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ενώ προχωρά προς μια πιο ισότιμη, υπεύθυνη και βιώσιμη Ευρώπη. Ως παράδειγμα, μέχρι το τέλος του 2024, ένας νέος νόμος ορίζει ότι όλα τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet και οι κάμερες που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι εξοπλισμένα με θύρα φόρτισης USB Type-C. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της ΕΕ για τη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και την ενδυνάμωση των καταναλωτών ώστε να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές.

Πηγή: greece.representation.ec.europa.eu

Photo by Farah Almazouni on Unsplash

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.