Η εκδήλωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με αφορμή το SOTEU 2020

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσεις

https://ec.europa.eu/greece/news/20200921__2_elΜε αφορμή την πρώτη ομιλία της Προέδρου Ursula von der Leyen για την Κατάσταση της Ένωσης, η Αντιπροσωπεία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,  διοργάνωσε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού (λόγω μέτρων ασφαλείας) δημοσιογράφων και σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 

Μετά την μετάδοση της ομιλίας της Προέδρου ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή του Γενικού Δ/ντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), καθηγητή κ. Γιώργου Παγουλάτου, του Δ/ντή του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Κώστα Τσουτσοπλίδη και του Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γιώργου Μοσχόβη. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Απόστολος Μαγγηριάδης.

Στη διάρκεια της συζήτησης οι ομιλητές σχολίασαν τα βασικά σημεία της ομιλίας της Προέδρου και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και σπουδαστών στα θέματα της πανδημίας του κορονοϊού, του μεταναστευτικού, των ευρωτουρκικών σχέσεων, της ευρωπαϊκής πράσινης οικονομίας αλλά και της ψηφιακής μετάβασης.

Εδώ θα βρείτε βίντεο στο YouTube από την εκδήλωση.

Τα βασικά στοιχεία της ομιλίας της Προέδρου:

https://ec.europa.eu/greece/news/20200921__2_el

Πηγήec.europa.eu/greece

 

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.