Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Οκτώβριος 2021

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

-Παρακολουθούμε την τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας σε βίντεο on demand.

-Έχετε ακόμα επαφή με μαθητές σας που τέλειωσαν πρόσφατα το Λύκειο; Τότε μπορείτε να τους ενημερώσετε για το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «YouthEU: Μαθαίνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, συζητώντας (με) το μέλλον της» και να κερδίσουν την ευκαιρία να μάθουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση, να προτείνουν λύσεις και να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες! Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12:00.

-Δοκιμάζουμε τις γνώσεις μας σχετικά με τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων και κερδίζουμε όμορφα έπαθλα!

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Έχετε ιδέες για το πως μπορεί να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιο βιώσιμη στο μέλλον; Φωτογραφίστε τις και στείλτε τις στο διαγωνισμό φωτογραφίας θέμα: «Η Βιώσιμη Ανάπτυξης: Στόχος μας κάθε μέρα!», που συνδιοργανώνουν το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, το Εurope Direct Αττικής-Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Europe Direct Piraeus! Προθεσμία υποβολής φωτογραφιών: 21 Νοεμβρίου 2021!

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

-Διαβάζουμε τη νέα έκδοση της έκθεσης «Μισθοί και επιδόματα εκπαιδευτικών και διευθυντών σχολείων στην Ευρώπη 2019/20». Η δημοσίευση αναλύει τους μισθούς των καθηγητών και των διευθυντών σχολείων.

 

Κλασσικά και αγαπημένα:

School Education Gateway: Διαδικτυακά μαθήματα σχετικά με εκπαιδευτικές μεθόδους που θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς στο λειτούργημά τους!

Επιτραπέζιο Παιχνίδι – Καλές συνήθειες για ένα καλύτερο περιβάλλον!: Μαθαίνουμε καλές συνήθειες για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και περνάμε καλά!

 

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

-Νέο podcast: Τεχνητή Νοημοσύνη: τα Μεγάλα Διλήμματα – Μιχάλης Μπλέτσας και Θάνος Βερέμης

Από τι πάσχει, πράγματι, η δημοκρατία; – Άρθρο του Δημήτρη Α. Σωτηρόπουλου

Η Ευρώπη μπαίνει σε βαθιά νερά – Άρθρο του Λουκά Τσούκαλη

-In focus – Κόστος ενέργειας και πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.