Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Νοέμβριος 2023

Τρίτη, 28 Νοέμβριος, 2023 | NEAΕκπαίδευσηΗ ΕΕ στην Εκπαίδευση

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

– Ευρωπαϊκός Χώρος Εκπαίδευσης:Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη λογοκλοπή ενώ σπουδάζετε στην Ευρώπη

Εκπαιδευτικό Υλικό για την Προστασία της Φύσης στην Ευρώπη: Απαντήσεις για την προστασία της φύσης με την Εργαλειοθήκη της ΕΕ

44th Pan-EU Conference on Digital Education: Results and useful links

 

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

– Προώθηση της πολυμορφίας και της ενσωμάτωσης στα σχολεία στην Ευρώπη: Μια έκθεση που διερευνά τις υφιστάμενες πολιτικές και τα μέτρα σε εθνικό/ανώτατο επίπεδο που προωθούν την πολυμορφία και την ένταξη στη σχολική εκπαίδευση.

 

Κλασσικά και αγαπημένα: 

– Αξιολόγηση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Στόχος του μαθήματος είναι να εφοδιάσει τους εκπαιδευτικούς με τις απαραίτητες γνώσεις και τα εργαλεία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και ευκαιριών της τεχνητής νοημοσύνης. Επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η μεροληψία και η δικαιοσύνη, η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια δεδομένων, η αυτοματοποιημένη ανατροφοδότηση, η εγκυρότητα και η αξιοπιστία των αξιολογήσεων που βασίζονται στην ΤΝ, η ερμηνεία των αποτελεσμάτων που παράγονται από την ΤΝ και η διατήρηση μιας θετικής σχέσης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

 

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

-Άρθρο: Ο δύσβατος δρόμος προς την COP 28 – Εμμανουέλα Δούση

-Άρθρο: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου: Μια γεμάτη και αμφιλεγόμενη ατζέντα – Σπύρος Μπλαβούκος

-Podcast: Η Γεωγραφία της Ευρωπαϊκής Διεύρυνσης – Radmila Šekerinska

-Podcast: Από το Όσλο στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς – Yezid Sayigh

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.