Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Νοέμβριος 2022

Τετάρτη, 30 Νοέμβριος, 2022 | NEAΕκδόσειςΗ ΕΕ στην Εκπαίδευση

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

Μαθαίνοντας για την ΕΕ στο Σχολείο: Nέα δράση Erasmus + / Jean Monnet, η οποία παρέχει στα σχολεία τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση για να διδάξουν σχετικά με την ΕΕ στις τάξεις τους. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Νοεμβρίου 2022 – 14 Φεβρουαρίου 2023.

-Οδηγός για εκπαιδευτικούς: Οδηγίες για δασκάλους και εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και την προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

Βραβεία MEDEA: Καινοτομία και τις καλές πρακτικές στη χρήση των μέσων (ήχος, βίντεο, γραφικά και κινούμενα σχέδια) στην εκπαίδευση. Οι συμμετοχές είναι ευπρόσδεκτες από φοιτητές, δασκάλους, σχολεία, εγκαταστάσεις παραγωγής, πανεπιστήμια, εταιρείες κατάρτισης, φορείς και οποιονδήποτε άλλο εργάζεται για τη δημιουργία και τη χρήση εκπαιδευτικών πολυμέσων. Προθεσμία: Πριν από τις 17 Μαρτίου 2023, (μεσάνυχτα) CET.

 

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

Εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη: Καριέρα, Ανάπτυξη και Ευημερία. Νέα έκθεση του Δικτύου ΕΥΡΙΔΙΚΗ, διαθέσιμη στα Αγγλικά.

 

Κλασσικά και αγαπημένα:

-Έκθεση Ζωγραφικής: Βασίλης Θεοχαράκης | Στην Άκρη…. Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη. (19/10/2022 – 19/01/2023)

6ο EU Jobs and Mobility Roadshow 2022: Συνάντηση γνώσης και παροχής πληροφόρησης για τη νεανική κινητικότητα και εργασία στην Ε.Ε! Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 11:00 π.μ. μέσω της σελίδας του Roadshow στο Facebook.

 

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

-Podcast: Η Ευρώπη μέσα από πολλαπλές κρίσεις – Brigid Laffan

-Άρθρο: Η ώρα της αλήθειας – Άξελ Σωτήρης Βαλντέν

-Άρθρο: Κλιματική αλλαγή: Ξέρουμε για τι μιλάμε; – Μαρία Λογοθέτη

-Άρθρο: Η Ευρώπη πρέπει να αποπνέει δύναμη χωρίς να χάσει την ψυχή της – Γιώργος Παγουλάτος

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.