Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Νοέμβριος 2021

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

-Η Επιτροπή ενέκρινε το πλαίσιο για την ενίσχυση της ένταξης και της πολυμορφίας του προγράμματος Erasmus+ και του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης για την περίοδο 2021-2027.

-Παρακολουθούμε ξανά το 5ο EU Jobs and Mobility Roadshow και ενημερωνόμαστε για τις ευκαιρίες εργασίας και κινητικότητας που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

– Διαβάζουμε για το νέο σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Ζάκυνθο, ένα έργο που έλαβε επένδυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης!

-Κάνουμε αίτηση για υποστήριξη διδακτορικής διατριβής ή μεταδιδακτορικής έρευνας στο πλαίσιο του προγράμματος #COFUND!

-Παρακολουθούμε τα βίντεο με ερωτήσεις μαθητών Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής με τίτλο: «Έχετε απορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Οι ειδικοί απαντούν!«.

 

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

-Είστε έτοιμοι για την επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για την Εκπαίδευση; Παρακολουθήστε τη ζωντανά και διαδικτυακά στις 09 Δεκεμβρίου!

 

Κλασσικά και αγαπημένα:

Europeana.eu: H δικτυακή πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιλαμβάνει ψηφιοποιημένες συλλογές μουσείων!

ΕΜΣΤ και δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Το τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ υποδέχεται ομάδες μαθητών Εσπερινών σχολείων!

 

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

-Podcast: Έμφυλη βία: τα έγκληματα της κλειστής πόρτας  – Δέσποινα Λιμνιωτάκη

Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης: Ευκαιρία για ενδυνάμωση της δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Δρ. Αθανάσιος Κολλιόπουλος

-In focus – Ελλείψεις εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα

-In focus – Ο κατώτατος μισθός ως εργαλείο καταπολέμησης της φτώχειας

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.