Η ΕΕ στην Εκπαίδευση: Πλήρης Οδηγός! Μάρτιος 2022

Τρίτη, 29 Μάρτιος, 2022 | NEAΕκδόσειςΗ ΕΕ στην Εκπαίδευση

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκή Ένωση! Αλλά, πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν για αυτή;

Σε αυτό το άρθρο, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, συγκέντρωσε και θα συγκεντρώσει διαδικτυακό υλικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωση για την παιδεία και τη νεολαία!

Εδώ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν υποστηρικτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους, να βρουν ευκαιρίες και δράση πολιτισμού για τους/τις μαθητές/ριες τους, αλλά και να μάθουν για την εκπαιδευτική πολιτική άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές/ριες, από την άλλη, θα βρουν ευκαιρίες και παιχνίδια για να περάσουν καλά, αλλά και να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η σελίδα θα ανανεώνεται κάθε μήνα με περισσότερο υλικό και θα αναρτάται σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας, αλλά και στην κλειστή ομάδα στο Facebook, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο σε εκπαιδευτικούς.

Κάντε το αίτημά σας για να συμπεριληφθείτε στην ομάδα, πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τον Οδηγό, πατήστε εδώ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμμαχος στην τάξη!

-Το Συμβούλιο εξέδωσε σύσταση σχετικά με προσεγγίσεις μικτής μάθησης, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και χωρίς αποκλεισμούς.

-Είστε δικαιούχος έργου #ErasmusPlus; Κατεβάστε την εργαλειοθήκη επικοινωνίας του Erasmus+ για να αρχίσετε να λέτε την ιστορία σας με έναν επιδραστικό τρόπο!

-Μελέτη από το το Τμήμα Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Δικαιώματα των Πολιτών και τις Συνταγματικές Υποθέσεις κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής FEMM :Ολοκληρωμένη σεξουαλική εκπαίδευση: Γιατί είναι σημαντική;

-Τι γνωρίζουν οι μαθητές σας για την επιστήμη; Αυτό το κουίζ μπορεί να σας βοηθήσει να παρουσιάσετε επιστημονικά θέματα σε δέκα διαφορετικούς τομείς!

Βραβείο Κοινού LUX 2022: Παρακολουθήστε και ψηφίστε την αγαπημένη σας ταινία και κερδίστε ένα ταξίδι στο Στρασβούργο!

 

Νέα από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ:

-Το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Πολωνίας σχεδιάζει να εισαγάγει ένα νέο μάθημα στα σχολεία από την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Το νέο μάθημα ονομάζεται Επιχειρήσεις και Διοίκηση, επιτρέποντας στους μαθητές να μπορούν να το επιλέξουν ως πρόσθετο μάθημα σε διευρυμένο επίπεδο στις αντίστοιχες «Πανελλαδικές» εξετάσεις στη χώρα το 2027.

 

Κλασσικά και αγαπημένα:

-Συμμετέχουμε διαδικτυακά στις λέσχες ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ στο παιδικό, εφηβικό ή ενήλικο τμήμα για το μήνα Απρίλιο.

-Έκθεση από εκατόν σαράντα οκτώ και πλέον πολύτιμα έργα του Εγγονόπουλου από ιδιωτικές συλλογές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη έως τις 19 Ιουνίου.

 

Νέα από το ΕΛΙΑΜΕΠ:

-Podcast: Ουκρανία: τέλος εποχής – Παναγιώτα Μανώλη

-Άρθρο: Ευρωομολόγο: Αναβολή αλλά όχι ματαίωση – Αλέκος Κρητικός

-Κείμενο Πολιτικής: Ανισότητες πλούτου στον απόηχο της ελληνικής κρίσης χρέους – Απόστολος Φασιανός

-In focus – Ανεπίσημη παροχή μακροχρόνιας φροντίδας

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο επίσημος ιστότοπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και ανανεώνεται καθημερινά με νέα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Αντιμετώπιση του κοροναϊού

Εδώ θα βρείτε όλες τις νεότερες ειδήσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το έργο του Κοινοβουλίου. Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, παρακολουθήστε ζωντανά τις συνεδριάσεις των Ευρωβουλευτών και ακολουθήστε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο της ΕΕ

Ενημερωθείτε για όλες τις αποφάσεις των δύο αυτών σημαντικών οργάνων, καθώς και για τις πολιτικές, για τις οποίες αποφασίζουν.

Η Ευρώπη σου

Μάθετε με απλό και κατανοητό τρόπο ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας ως Ευρωπαίοι/ες πολίτες.

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα;

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;Με μία ματιά
                             
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.